Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAIMLER

Njemački automobilski gigant smanjuje troškove: Ukida 15.000 radnih mjesta

Ola Källenius
Foto: Andrej Sokolow/DPA/PIXSELL
10.02.2020.
u 12:12

Daimler se sprema ukinuti 15.000 radnih mjesta, znatno više no što su prvotno planirali, kako bi smanjili troškove i prebrodili teško razdoblje u automobilskoj industriji, pišu njemački mediji.

Predsjednik uprave Ola Kaellenius trebao bi najaviti ukidanje radnih mjesta u utorak, paralelno objavi poslovnih rezultata, piše poslovni dnevnik Handelsblatt, citirajući neimenovane izvore unutar tvrtke.

Kompanija će nastojati smanjiti broj radnika nudeći im otpremnine, prijevremene odnosno djelomične mirovine. Cilj im je smanjiti troškove za više od 1,4 milijarde eura s obzirom na tešku situaciju u njemačkom automobilskom sektoru, dodaje list.

Do sada je proizvođač luksuznih automobila sa sjedištem u Stuttgartu, u čijem je vlasništvu Mercedes-Benz, namjeravao ukinuti 10.000 radnih mjesta.

U Daimleru nisu željeli komentirati Handelsblattovo izvješće.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar DeborahAH86
DeborahAH86
15:05 16.02.2020.

Vrijеmе jе da nаđete stabilnu djevоjкu. Оvdje čeкa punо samohгanih damа > www.Kisstok.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije