Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremni i na poreze

Njemačka želi zabraniti korištenje automobila na benzin i dizel do 2030. godine

Foto: Marijan Murat/DPA/Pixsell
1/4
08.10.2016.
u 15:15

Oporezivanje motornih vozila jedna je od mjera kako bi se ostvarili ciljevi Europske komisije

Njemačke savezne regije trebale bi, kako navodi Spiegel, do 2030. godine zabraniti automobile na bezin i dizel. 

Na posljednjoj sjednici drugog doma njemačkog parlamenta predložili su zabranu registriranja vozila koje pokreću motori na unutarnje izgaranje. Stranke SPD kao i one iz preostalih saveznih regija zagovaraju zabranu. Oporezivanje motornih vozila jedna je od mjera kako bi se ostvarili ciljevi Europske komisije i promovirala nulta stope emisije štetnih ispušnih plinova. 

Tako bi njemačkim cestama za 15 godina prometovali isključivo osobni automobili s nultom stopom emisije ugljičnog dioksida. Stranka Zelenih podržala je ovu odluku te podsjetila i na dogovor iz Pariškog klimatskog sporazuma.

Da bi se klimatski sporazum ispunio do 2050. godine, emisije ugljičnog dioksida u Njemačkoj treba smanjiti za 95 posto. Kao jedna od mjera navodi se zagovaranje vozila na električni pogon. 

>> Predstavljen ICE 4: Na glavnom kolodvoru u Berlinu novi brzi vlak

Komentara 11

DO
doby43
15:42 08.10.2016.

Nafni lobij pada napkon! :)))

SB
silvia_bilic
15:42 08.10.2016.

Do tad neće bit ni njemačke

RI
ribar110
15:38 08.10.2016.

Naucna fantastika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije