Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Začetnik segmenta

Nissan Qashqai slavi 10 godina revolucije popularnih crossovera

Nissan Qashqai
Foto: nissan
31.01.2017.
u 16:40

Gotovo svi veliki proizvođači automobila sada u ponudi imaju model poput Qashqaija te on sad ima čak 21 izravnog konkurenta

Deset godina od početka prodaje Qashqaija, prvog crossovera, Nissan će brojnim događanjima diljem Europe obilježiti u veljači.

Nissan je prva marka koja obilježava desetu obljetnicu jer je Qashqai model koji je predstavio segment crossovera, danas priznat i najbrže rastući segment automobila. Prije deset godina, naime, na tržištu nije postojalo vozilo koje je uspješno spajalo praktičnost i privlačnost SUV-a s veličinom, učinkovitošću i voznim osobinama kompakta.

Qashqaijev inovativan dizajn i svestrana konstrukcija zapravo su nastali tijekom razvoja automobila koji je trebao postati nova Nissan Almera. Kreativni tim odlučio je stvoriti novi automobil.

Prva generacija Qashqaija počela se prodavati u veljači 2007., a do kraja godine u Europi je prodano gotovo 100.000 primjeraka. U proteklih deset godina Qashqai je u Europi prodan u više od 2,3 milijuna primjeraka, što ga čini najprodavanijim crossoverom u regiji.

>> Umjesto jednovolumena još jedan Opelov mali SUV – Crossland X

>> Istražili smo: evo koliko ćete čekati da vam stigne novi auto nakon kupnje

Ključne riječi

Komentara 1

NI
niss
11:33 01.02.2017.

Sandra ja kupio Qashqai 08/2015 pušta vodu u unutrašnjost i još nisam siguran da je problem riješen..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije