Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Nissan Juke - 2. generacija začetnika najtraženije B-suv klase

03.02.2020.
u 16:50

Dva najbogatija paketa opreme su Tekna, usmjerena na tehnologiju, i N-Design kod kojega je naglasak na dizajnu te serijski dolazi uz dvobojnu karoseriju

U domaće je salone stigao novi Nissan Juke, druga generacija SUV-a B segmenta koji je bio jedan od začetnika danas najbrže rastuće klase automobila u Europi, ali i u Hrvatskoj. Juke je prije deset godina donio otkačeni i smjeli dizajn, a Nissan od toga nije odustao. Dapače, novi Juke izgleda “drukčije” s još istaknutijom coupe-crossover formom, a Nissanovi su dizajneri zadržali neke kultne značajke, uključujući okrugla prednja svjetla koja ga čine odmah prepoznatljivim. Da bi ih se osvježilo i dizajn učinilo posve suvremenim, svjetlima je dodan LED potpis u obliku slova Y.

Ipak, zamjetno je porastao u svim smjerovima (dužina 421 cm), a najviše su zbog međuosovinskog razmaka dužeg za 10,6 cm (ukupno 263,6 cm) profitirali putnici na stražnjoj klupi. Oni sada imaju čak 5,8 cm više prostora za koljena i 1,1 cm više prostora za glavu. Prtljažnik je također znatno veći, za 20 posto – prima 422 litre (+72 l). Juke je, dakle, postao auto koji može zadovoljiti i obiteljske potrebe, ali je još uvijek dovoljno kompaktan za dobro snalaženje u gradskom prometu, a s njime ćete zbog atraktivnog izgleda biti svugdje zamijećeni.

U ponudi će zasad biti samo jedan pogonski agregat – lagan i kompaktan 1,0-litreni turbobenzinac sa 117 KS i 180 Nm okretnog momenta (200 KS s overboostom). Šesterostupanjski ručni mjenjač dio je serijske opreme, a prvi je put uz nadoplatu dostupan i DCT automatski mjenjač s dvostrukom spojkom i polugicama za promjenu brzina.

Dizelskog motora više nema u ponudi, a u budućnosti će biti dostupan u hibridnoj verziji. Juke je dostupan uz brojne napredne tehnologije među kojom je i ProPilot. U ponudi je pet razina opreme. Početna Visia već donosi mnogo, primjerice, full LED svjetla, a početna cijena je 132.828 kuna. Očekuje se da će najtraženija biti srednja, vrlo bogata N-Connecta razina opreme s kojom Juke stoji 157.133 kn.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar DeborahAH86
DeborahAH86
15:12 16.02.2020.

Оvdjе vas čекаju sjаjne djevоjkе! - www.Kisstok.com

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:19 05.02.2020.

1000 kubika i 117 konja? Koliko će to trajati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije