Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pneumatici

Nestašica zimskih guma pogodila i hrvatsko tržište

\'zimske gume....snijeg....\'
15.12.2010.
u 10:13

Vulkanizeri ovakvu nestašicu guma bilježe prvi put u 25 godina, a najteže je nabaviti gume za BMW X6, ali i za Opel Insigniju

Ako do sada niste kupili zimske gume ili kupujete novi automobil koji se isporučuje s ljetnim pneumaticima, moglo bi vam se dogoditi da ove sezone zimske gume nećete ni nabaviti. Lageri kod trgovaca su prazni, a dobavljači ih više nemaju.

– U 25 godina koliko se bavimo prodajom guma nije bilo ovakve nestašice. Trenutačno na europskom tržištu nedostaje četiri do pet milijuna zimskih guma. Na zalihi imamo još guma za 10 do 12 dana poslovanja, a nove pošiljke više neće stizati – kaže vlasnik Vulkala Željko Kalečak.

Najtraženijih dimenzija još ima, a najkritičniji su terenci. Primjerice, teško je nabaviti gume za BMW X6, ali i za limuzinu Opel Insigniju, koja se isporučuje s gumama od 18 i 19 cola. Do nestašice je došlo zbog novih propisa koji u nekim državama (Italiji i Rumunjskoj) propisuju korištenje sve 4 zimske gume tijekom zime, ali i recesije zbog koje ih je manje proizvedeno. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar stravaxx
stravaxx
10:34 15.12.2010.

eto opet problema. a najviše građana ipak vozi bmw 6 i taj opel. eh sanader i to si upropastio.

SP
Spajki
12:19 15.12.2010.

i sad ce naravno po zakonu ponude i potraznje \"nazalost\" cijene guma morati ici gore. a sljedece godine kad nebude nestasice, tko li ce se vise sjecat stare cijene i cudit se novoj? da se njima prodavalo te gume po toj cijeni, proizveli bi oni njih, kapaciteta im sigurno ne fali, i ne rade im niti idioti na odjelima za procjenu trzista....

DU
Deleted user
13:08 15.12.2010.

Ja imam gume za zimu od opel kadeta gume i felge korištene jednu sezonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije