Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM ISTRAGA

Nestašica automobila u Hrvatskoj, čeka se po godinu dana. Doznajemo što se događa

30.09.2021.
u 11:59

Autoindustriju pogodila je globalna nestašica mikročipova, malih tankih poluvodičkih pločica koje služe kao nosači elektroničkih elemenata ili sklopova, a koriste se u svim elektroničkim uređajima, pa tako i u automobilima. Zbog toga je globalna opskrba automobilima kolabirala, problemi s isporukama automobila svugdje u svijetu su veliki, od SAD-a do Europe pa tako i u Hrvatskoj. Donosimo detalje s tržišta.

Komentara 16

DU
Deleted user
12:54 30.09.2021.

Odmah na početku teksta, biser: "...mikročipova, malih tankih poluvodičkih pločica koje služe kao nosači elektroničkih elemenata ili sklopova"... ROFL!!!!!

LA
lajh1985
12:25 30.09.2021.

Nisam znao da smo.poceli toliko kupovat nove aute da je sad i nestasica. A ja mislio da se nema para pa samo rabljene i tu i tamo koji novi :)

CA
cavecanem
14:02 30.09.2021.

Definicija čipa je antologijska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?