Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA NOVI AUTOSTYLE

Ne kupujte auto kojem ne znate troškove održavanja

Autostyle
14.05.2018.
u 17:12

Cijene dijelova koje valja zamijeniti već pri manjem gradskom sudaru vrlo lako dosegnu trećinu vrijednosti automobila Uplatite kasko osiguranje i raspitajte se za servisne pakete

AUTOSTYLE u novom broju, uz detaljan pregled cijena rezervnih dijelova, donosi istraživanje o rabljenim električnim i hibridnim automobilima koji se mogu kupiti u Hrvatskoj. Na našim stranicama provjerite koliki su troškovi održavanja vozila na struju, te nakon koliko se isplati ugradnja plinske instalacije u automobil s konvencionalnim pogonom. Za svoje smo čitatelje isprobali novi Volvo XC40, Renault Clio R.S. i Alfa Romeo Giuliju u poslovnom izdanju.

Činom kupnje automobila troškovi ne završavaju; oni tu tek počinju. I toga treba biti svjestan svaki novopečeni vlasnik automobila. Automobil je dugotrajna investicija, a da bi nas dulji niz godina mogao pouzdano služiti, treba ga održavati. Na troškove redovnog održavanja valja unaprijed računati.

Mnogi prodajni savjetnici prilikom pregovora postavljaju se kao partner kupcu, pružajući mupotpune informacije o budućim troškovima, svjesni potrebe za održavanjem vozila. Ono što nas može odbiti od kupnje trebao bi biti pokušaj prodajnog savjetnika da zataji koliko stoji održavanje konkretnog automobila. Nažalost, još uvijek ima prodavača koji cijene rezervnih dijelova smatraju poslovnom tajnom, a još više ima vozača kojima ni na kraj pameti nije prije kupnje automobila informirati se o troškovima njegova održavanja. No, ako smo uspjeli prikupiti novac za automobil koji želimo, neće nas od njega odbiti cijena branika i svjetala. Samo će nas potaknuti da uplatimo kasko osiguranje, koje je poželjno uzeti čak i kad automobil više nije nov

U novom broju magazina AutoStyle - koji će sutra na dar dobiti čitatelji Večernjeg lista - ekskluzivno donosimo cijene rezervnih dijelova za u Hrvatskoj najprodavanije modele marki službeno prisutnih na našem tržištu. Naše smo istraživanje temeljili na dijelovima koje u sklopu redovnog održavanja treba redovito mijenjati - poput filtra ulja i zraka te disk pločica - kao i na rezervnim dijelovima koji su prvi na udaru u najčešćim, gradskim sudarima. To su, jasno, branici, svjetla i zračni jastuci. Utvrdili smo da skuplje automobile nije nužno skuplje i održavati. Neki su modeli u međuvremenu doživjeli smjenu generacija, drugima se nije promijenilo ništa osim cijene dijelova. Neki su dijelovi ipak i pojeftinili. Primjerice, suvozačev zračni jastuk za Citroën C3 ove je godine 1175 kuna jeftiniji nego lani. Detalje saznajte sutra u magazinu AutoStyle.
 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije