Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SPORTAŠ

Nasljednik Gallarda - Lamborghini konačno predstavio Huracán

Lamborghini Huracán
Foto: Lamborghini
1/4
23.12.2013.
u 09:19

Maksimalna brzina je 325 km/h, ubrzanje od 0 do 100 za 3,2 sekunde

Lamborghini je konačno službeno predstavio Huracán, nasljednika dugogodišnjeg uspješnog modela Gallarda čija je proizvodnja nedavno okončana. Huracán će svjetsku premijeru imati na auto-salonu u Ženevi iduće godine, a prvim će kupcima biti isporučen tijekom proljeća.

Riječ je o potpuno novom modelu koji je razvijen iz nule, a ime je, kao i brojni drugi Lamborghinijevi auti, dobio po borbenom biku. Dizajn je čist, čak pomalo suzdržan za Lamborghini - karakteriziraju ga oštri rubovi i jasne površine, te otvori za zrak iza bočnih stakala. U unutrašnjosti obloženoj kožom Nappa i Alcantarom dominira instrumentna ploča TFT od 12,3 inča koja vozaču nudi sve podatke.

Auto ima masu od 1422 kilograma, a opremljen je 5,2-litrenim V10 motorom od 610 konjskih snaga koji mu omogućuje da brzinu od 100 km/h postigne za 3,2 sekunde (9,9 sekundi do 200 km/h) i zaustavi se tek na 325 km/h. Snagu na cestu prenose novi sedmerobrzinski mjenjač s dvostrukom spojkom Lamborghini Doppia Frizione te elektronički kontroliran pogon na sva četiri kotača.

Komentara 2

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
19:21 24.12.2013.

E hebi ga sad,kad pomislis da nemoze ljepse i bolje-oni opet naprave bolje...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:39 24.12.2013.

Da li primaju uplate prije Božića? Moram ga imati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije