Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trofeo kolekcija

Najsnažniji Maseratijevi modeli u povijesti imaju 590 KS

17.08.2020.
u 12:29

alijani su za fotografiranje odabrali boje svoje zastave, a svi modeli ispod poklopca motora imaju 3,8-litreni V8 iz Ferrarija

Maserati je predstavio Trofeo verzije svojih limuzina Quattroporte i Ghibli te ih tako pridružio SUV modelu Levante, koji je već od ranije u ponudi s V8 motorom iz Ferrarija. Radi se o 3,8-litrenom V8 agregatu iz Maranella s 590 KS pri 6250 okretaja i 730 Nm okretnog momenta u rasponu od 2250 do 5250 o/min.

Za prijenos znage na stražnje kotače zadužen je 8-stupanjski ZF-ov automatik. Najsnažniji Maserati modeli svih vremena imaju sjajne performanse. Ghibli do stotke sprinta za 4,3 sekunde, a Quattroporte za 4,5 s. Maksimalna brzina kod oba modela iznosi 326 km/h. Levante Trofeo s istim pogonskim sklopom ima maksimalnu brzinu od 302 km/h.

 

 

Performanse, dakako, prati i vrhunski podešen ovjes , a najbolja ubrzanja hvataju se uz “launch control”.

Trofeo izvedbe od ostatka game vizualno se izdvajaju oznakama Trofeo na bokovima, prednjom maskom s okomitim prečkama, većim difuzorom, kao i 21-inčnim naplacima. Luksuz i elegancija nastavljaju se i u unutrašnjosti, a novost je i 10,1-inčni dodirni zaslon s poboljšanom rezolucijom te boljim sustavom povezivanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije