Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište

Najslabiji mjesec ove godine, VW najprodavaniji

vw golf (1)
Igor Kralj/PIXSELL
13.09.2013.
u 15:23

Volkswagen i dalje čvrsto drži prvo mjesto po prodaji u Hrvatskoj sa 17,6 posto udjela, ispred Opela sa 10,95 posto tržišnog udjela

U Hrvatskoj je tijekom kolovoza, prema podacima agencije Promocija plus, registrirano samo 1539 novih automobila, što je 52 % manje od srpnja, a ujedno je to i najslabiji mjesec ove godine.

Bez obzira što je kolovoz tradicionalno najslabiji mjesec u prodaji automobila (lani je u istom mjesecu registrirano 1727 vozila), postojala je nada da će se promjenom trošarinskog sustava, prema kojem su prodavaniji automobili postali nešto dostupniji, tržište malo oporaviti kao što je to i najavio lagani rast u srpnju. Međutim, to se nije dogodilo.

Cijela je godina tako još uvijek u minusu (-19 posto). U prvih osam mjeseci 2012. registrirano je 24.634 automobila, a u istom razdoblju ove godine samo 20.147.

I u mršavom mjesecu najprodavaniji je bio Volkswagen sa 203 prodanih vozila. U kolovozu je druga bila Kia, treća Škoda, a četvrti Peugeot. Na godišnjoj razini uvjerljivo je najprodavaniji VW sa 17,6 % udjela na tržištu, ispred Opela (10,95%), Peugeota (7,30%), Hyundaija (6,68%), Citroena (6,12 %), Škode, Kije, Renaulta, Forda i Chevroleta.

U kolovozu je VWGolf opet bio najprodavaniji model sa 93 primjerka, ispred Škode Octavije sa 74, Kije Ceed sa 68 te Hyundaija i30 sa 57 jedinica. Na godišnjoj razini Volkswagen ima dva najprodavanija automobila, Golf i Polo, a slijede Opel Astra i Corsa, Hyundai i30, Peugeot 208, Škoda Octavia, Renault Clio, Opel Insignia, VW Passat.

>> Od Hrvatske je prema padu prodaje u Europi gori samo Cipar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije