Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Najpoznatije istraživanje kvalitete automobila: Ove marke su najpouzdanije

Prema istraživanju J.R. Power Tesla se nalazi pri dnu ljestvice pouzdanosti
22. veljače 2021. u 16:41 1 komentara 3627 prikaza
2020 Chicago Auto Show
Foto: AB5/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

Najpoznatije američko istraživanje kvalitete automobila, J.R. Power, za 2021. godinu otkriva značajne promjene i uspon određenih marki. Na temelju podatka dobivenih od 32 tisuće vlasnika vozila, utvrđeno je da je prosjek problema s vozilima pao za 10% u odnosu na istraživanje objavljeno prošle godine te da trogodišnji automobili nikada nisu bili kvalitetniji.

Glynn displays his most recently acquired McLaren at his home in Headley Down superautomobili Brujanje motora ide u povijest – McLaren prelazi na struju

Lexus nastavlja svoju tradiciju izrade izuzetno pouzdanih automobila, devetim prvim mjestom u studiji J.D. Power. Dva vodeća imena s popisa ne bi trebala iznenaditi. Lexus i Porsche neprestano nude izuzetno dobro izrađena vozila koja funkcioniraju unatoč sve većoj razini tehničke složenosti. Lexus je na prvom mjestu već 9 puta u posljednjih 10 godina, što je impresivno. Ove godine ušao je s rezultatom od samo 81 PP100 (prosjek za sva vozila je 121 PP100), javlja Revija HAK.

Porsche je na drugom mjestu s 86 PP100, a Porsche 911 je ukupno najpouzdaniji automobil od svih. Kia je trećeplasirana marka s 95 PP100, a na tom mjestu je smanjenjem svog PP100 rezultata za 35 u odnosu na rezultat iz 2020. godine. To također čini Kiu najboljom nepremium markom za masovno tržište. Slijede Toyota i Buick, zaokružujući prvih pet. Odličan je rezultat korejskih marki Kije, Hyundaija i Genesisa koji imaju kombinirano 99 PP100. Prosjek europskih marki je 131 PP100.

Petmetarska krstarica Porsche Panamera Sport Turismo - prostrana obiteljska sportska krstarica koja do stotke stiže za 3,9 s

Tesla je prvi put dio ovog popisa, ali ne dobiva punu procjenu jer kompanija ne želi podijeliti podatke s J.D. Powerom o kontaktima vlasnika u 15 od 50 država. To znači da podaci nisu ponderirani tako precizno, no unatoč tome, za proizvođača električnih vozila stvari nisu sjajne. Prosjek je 176 PP100, što ga stavlja točno između Chryslera i Jaguara prema dnu popisa pouzdanosti automobilskih marki. Iza Tesle su Jaguar 186, Alfa Romeo 196 posljednji Land Rover, koji ima ocjenu 244 PP100.

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • invazijaleptira:

    Toyota je moj favorit, nedavno sam je rentirao u mms rent a caru, kada bih kupovao auto kupio bih Toyotu.