Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J.R. Power

Najpoznatije istraživanje kvalitete automobila: Ove marke su najpouzdanije

2020 Chicago Auto Show
AB5/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
22.02.2021.
u 16:41

Prema istraživanju J.R. Power Tesla se nalazi pri dnu ljestvice pouzdanosti

Najpoznatije američko istraživanje kvalitete automobila, J.R. Power, za 2021. godinu otkriva značajne promjene i uspon određenih marki. Na temelju podatka dobivenih od 32 tisuće vlasnika vozila, utvrđeno je da je prosjek problema s vozilima pao za 10% u odnosu na istraživanje objavljeno prošle godine te da trogodišnji automobili nikada nisu bili kvalitetniji.

Lexus nastavlja svoju tradiciju izrade izuzetno pouzdanih automobila, devetim prvim mjestom u studiji J.D. Power. Dva vodeća imena s popisa ne bi trebala iznenaditi. Lexus i Porsche neprestano nude izuzetno dobro izrađena vozila koja funkcioniraju unatoč sve većoj razini tehničke složenosti. Lexus je na prvom mjestu već 9 puta u posljednjih 10 godina, što je impresivno. Ove godine ušao je s rezultatom od samo 81 PP100 (prosjek za sva vozila je 121 PP100), javlja Revija HAK.

Porsche je na drugom mjestu s 86 PP100, a Porsche 911 je ukupno najpouzdaniji automobil od svih. Kia je trećeplasirana marka s 95 PP100, a na tom mjestu je smanjenjem svog PP100 rezultata za 35 u odnosu na rezultat iz 2020. godine. To također čini Kiu najboljom nepremium markom za masovno tržište. Slijede Toyota i Buick, zaokružujući prvih pet. Odličan je rezultat korejskih marki Kije, Hyundaija i Genesisa koji imaju kombinirano 99 PP100. Prosjek europskih marki je 131 PP100.

Tesla je prvi put dio ovog popisa, ali ne dobiva punu procjenu jer kompanija ne želi podijeliti podatke s J.D. Powerom o kontaktima vlasnika u 15 od 50 država. To znači da podaci nisu ponderirani tako precizno, no unatoč tome, za proizvođača električnih vozila stvari nisu sjajne. Prosjek je 176 PP100, što ga stavlja točno između Chryslera i Jaguara prema dnu popisa pouzdanosti automobilskih marki. Iza Tesle su Jaguar 186, Alfa Romeo 196 posljednji Land Rover, koji ima ocjenu 244 PP100.

Ključne riječi

Komentara 1

IN
invazijaleptira
12:12 24.02.2021.

Toyota je moj favorit, nedavno sam je rentirao u mms rent a caru, kada bih kupovao auto kupio bih Toyotu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije