Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuz

Najbolji materijali sa svih strana svijeta: kako nastaje Bentley

Bentley Continental GT
Foto: Bentley
1/2
14.12.2018.
u 13:46

Na Havaje po drvo, u Japan po kotače, u Švicarsku po sat

Kao mjesto proizvodnje automobila u pravilu se navodi jedna država, jedna tvornica. Ona u kojoj se automobil na kraju sklapa. No, dijelovi i materijali za svaki automobil pristižu iz više dijelova svijeta, a posebno se to odnosi na najluksuznije automobile, čiji se proizvođači ne libe otići na kraj svijeta po najkvalitetnije materijale. Među takvim je proizvođačima svakako Bentley, čiji je Continental GT pokazna vježba za dosad nenadmašeno iskustvo autentične uporabe materijala, od kože najviše kvalitete, pa do komada rijetkog drveta iz održivih izvora. Iz Bentleya se ponose time što Continental GT nosi neke od najboljih materijala prikupljenih diljem kugle zemaljske.

Drvo Koa s Havaja

Bentleyevi stručnjaci za drvo prevaljuju nevjerojatne udaljenosti kako bi pronašli najbolje drvo za prestižne automobile. Nove lajsne predstavljene u Continentalu GT potječu s Havaja, s drveta koa. Cijenjeno je zbog elegantnih nijansi i ravnih godova, a Haićani ga već dugo koriste u izradi dasaka za surfanje i gitara.

Bentley Continental GT
1/9

Alcantara iz Italije

Alcantara ugrađena u putničku kabinu novog Continentala GT također se koristi u modnoj te u industriji izrade namještaja. Ova tekstilna kreacija stiže iz Italije, a kupcima donosi i estetski i taktilni doživljaj.

Sat iz Švicarske

Sat ugrađen u konzolu Continentala GT sadrži Bentleyeve prepoznatljive detalje, poput dijamantnog uzorka i znaka krila. Stiže iz domovine najkvalitetnijih satova, iz Švicarske.

Kotači iz japana

Novi 22-inčni aluminijski naplatci za Continental GT stručno su osmišljeni i oblikovani u Japanu, kako bi u #D obliku ponudili što je lakši mogući dizajn. Kotač je, također u Japanu, ručno poliran kako bi se istaknuli pojedini dijelovi, što je nemoguće postići klasičnim načinom proizvodnje kotača.

Koža iz Njemačke

Unutrašnjost svakog Continentala GT sašivena je od kože bikova uzgajanih u Bavarskoj. Komadi najkvalitetnije kože u raskošnom su interijeru povezani s ukupno 2,8 kilometara finih niti. Pažljivo probrani i ručno rađeni s visokom preciznošću i ponosom, kožnati dijelovi daju velik doprinos komforu i profinjenosti u svakom Continentalu GT.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije