Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup popravak

Na ovim se automobilima najrjeđe pali lampica motora

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
23.12.2020.
u 20:37

Lampica se najmanje uključuje na Mitsubishijima, Mercedesima i Volkswagenima

Popravak automobila nakon što se na njemu pojavi lampica kvara motora često je vrlo skup, no neke marke taj kvar najmanje pogađa.

Lampica može ukazivati ​​na 1.283 različitih problema povezanih s motorom, pokazalo je istraživanje s američke web stranice CarMD.com, prenosi Revija HAK.

Lampica je prikazana kao žuto ili narančasto osvijetljeni simbol bloka motora. Kad se lampica upali, mnogi se vozači s razlogom uplaše. 

CarMD.com je proveo istraživanje na 19.5 milijuna automobila te zaključio da se lampica najmanje uključuje na Mitsubishijima, Mercedesima i Volkswagenima. Pobjednik je američki model Toyota Tacoma koji u Hrvatskoj nije dostupan, a slijedi ga Honda CR-V. Toyota Camry završava na trećem mjestu.

Korejska Kia pobjeđuje kada su u pitanju najniži prosječni troškovi popravka kada se upali lampica, a oni iznose u prosjeku 322 dolara. Drugi i treći su Chrysler s 333 dolara i Mazda s 339 dolara.

VIDEO Provjera propusnica u Varaždinskoj županiji

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar 404_ZLO
404_ZLO
21:59 23.12.2020.

Najviše su preplašeni vozači automobila na električni pogon kada im se upali ta lampca. Polude od straha. -:)

TO
TORQUEMADA
23:31 23.12.2020.

Kad će se vama upaliti lampica da napišete normalan članak?

VE
venlafaxin
21:53 23.12.2020.

Balkanci, Japanac je zakon u kvaliteti.Isto Koreanac,vrh.A vi seljacine,drzite se svaba,jer po mentalitetu onda,nesto nebi stimalo !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije