Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

MOL Plugee - aplikacija za novo iskustvo punjenja električnih vozila odsada dostupna i u Hrvatskoj na Tifonu

Aplikacija MOL Plugee, koju smo dugo čekali, sada je dostupna i omogućuje i korisnicima u Hrvatskoj brzu i jednostavnu upotrebu punionica za električna vozila, po povoljnijim cijenama
12. srpnja 2021. u 12:01 1144 prikaza
MOL Plugee
Pogledajte galeriju 1/4

Korištenje aplikacije moguće je u čak 6 zemalja regije, a u našoj zemlji ovu uslugu moguće je koristiti na prodajnim mjestima Tifona. Aplikacija omogućava novo rješenje za plaćanje, u sklopu kojeg se u obzir uzima kapacitet automobila za apsorpciju električne energije i koje je stoga još prilagođenije potrebama vlasnika električnih automobila.

U aplikaciji vlasnici električnih automobila mogu primjerice vidjeti koje su im punionice dostupne u blizini, upotrijebiti razne pametne značajke za punjenje putem svojih mobitela, kako bi pratili razinu napunjenosti baterije automobila, osvrnuti se na svoja prethodna punjenja, kao i pratiti potrošnju. Korisnicima je u svim zemljama na raspolaganju i korisnička podrška od 0-24h.

S aplikacijom MOL Plugee upotreba električnih punionica sada je jednostavnija i brža nego ikad prije. Izuzetno je popularna među vlasnicima električnih automobila jer, kako bi zadovoljila njihove potrebe, omogućava cjenovno rješenje koje su čekali, a koje uzima u obzir kapacitet automobila za apsorpciju električne energije.

MOL Plugee | Autor :

„Aplikacija koju smo upravo pokrenuli čini putovanje kroz 6 zemalja srednje i istočne Europe (Češku, Hrvatsku, Mađarsku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju) savršeno glatkim, jer za vožnju svojim električnim vozilom od češke granice do Jadrana ili Crnog mora trebate instalirati samo jednu aplikaciju i koristiti uslugu roaminga. Usluga roaminga ne naplaćuje se dodatno, a ako uzmete u obzir da su osim električnih punionica dostupni i popusti na jelo i piće u trgovinama u inozemstvu, moram reći da se apsolutno isplati puniti svoje vozilo na našim prodajnim mjestima. Prateći trend rasta tržišta električnih vozila, nastavit ćemo s razvojem infrastrukture, a u skladu s ažuriranom strategijom Shape Tomorrow, namjeravamo imati 500 punionica u regiji do kraja 2025. godine“, rekao je Róbert Tóth-Fekete, voditelj alternativnih goriva u MOL Grupi.

MOL Plugee | Autor :

MOL Grupa upravlja s ukupno 168 električnih punionica u 6 zemalja regije: Češka ih ima 26, Mađarska 79, Slovačka 13, Slovenija 14, Rumunjska 23, a Hrvatska 13. Velika većina njih, čak 90%, su brze punionice velike snage, zahvaljujući kojima je električno vozilo spremno za nastavak putovanja za samo 30 minuta. U Hrvatskoj se električne punionice nalaze na 12 Tifon prodajnih mjesta. Na svakoj od spomenutih lokacija dostupne su punionice koje podržavaju brzo punjenje te sve relevantne standarde punjenja (AC i DC) i vozila, dok Tifon prodajno mjesto na Ravnoj Gori posjeduje i ultra-brzu punionicu.

MOL Plugee | Autor :

Aplikacija MOL Plugee dostupna je za Android i iOS uređaje, a može se preuzeti u trgovinama App Store i Google Play. Korisnici se mogu besplatno registrirati i na taj način početi ostvarivati brojne pogodnosti.

Više informacija o aplikaciji MOL Plugee i projektu NEXT‑E: https://molplugee.hr/hr i http://next-e.eu/.

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini