Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Mini Teatar iz Ljubljane u Zagrebu s četiri svoje hit predstave

26. i 27. .listopada i 2. i 3. studenoga u Kazalištu Mala scena
24. listopada 2019. u 14:25 131 prikaza
Mini Teatar iz Ljubljane
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/9

Na poziv Kazališta Planet Art u Zagreb iz Ljubljane dolazi MINI TEATAR Roberta Waltla i Ivice Buljana sa četiri svoje hit predstave koje će se izvesti u Kazalištu Mala Scena između 26. listopada i 3. studenoga.

Ljubljanski MINI TEATAR jedno je od najuspješnijih slovenskih kazališta, a u Zagreb dolazi sa svojim višestruko nagrađivanim predstavama od kojih su tri za odrasle, a jedna za djecu.

Prva predstava ‘Židovski pas’ na rasporedu je u subotu 26.10., već idućeg dana u nedjelju u 11 ujutro na raspredu je predstava za djecu ‘Palčić Mrkvica’. Idući tjedan u subotu 2. 11. Je predstava ‘Da kraj bude lijep’, a u nedjelju 3.11. predstava ‘Zatvaranje ljubavi.

Ulaznice se mogu rezervirati I kupiti u Kazalištu Mala scena (014683352) i na www.ulaznice.hr

Ukratko o predstavama:

Mini Teatar iz Ljubljane | Autor : Promo Foto: Promo

ŽIDOVSKI PAS – subota, 26.10. u 20h
Asher Kravitz: Židovski pas
Redatelj: Yonatan Esterkin
Glumi: Miha Rodman
Židovski pas autobiografija je psa Kira, koji je odgajan u njemačko-židovskoj obitelji Gottlieb sredinom 1930-ih. Kir je poseban pas, osjetljiv na ljudske emocije i razumije ljudski govor. Svjedok je uspona nacizma i holokausta. Gottliebi su bili prisiljeni napustiti dom, a nesretan splet događaja razdvaja ih od Kira. Njega put vodi od sreće, života lutalice, preko divlje pseće horde, sve do nacističkog psa čuvara u koncentracijskom logoru Treblinka. Mijenjaju mu ime mnogo puta, mora se snaći u sve opasnijim situacijama. Spašava ga nagon za opstankom, i cijelo vrijeme čezne za ponovnim spajanjem s obitelji Gottlieb. Ova potresna, ali i duhovita predstava je dosad prikazana na brojnim gostovanjima u svijetu.
On line prodaja ulaznica

Mini Teatar iz Ljubljane | Autor : Promo Foto: Promo

PALČIĆ MRKVICA – nedjelja, 27.10. u 11h
Svetlana Makarovič: Palčić Mrkvica
Redatelj. Robert Waltl
Glumi: Jose
Svetlana Makarovič najomiljenija je slovenska autorica za najmlađe. Njezin ciklus tekstova o lukavoj mišici Sapramiški zauzima posebno mjesto u srcima djece svih uzrasta. U ovoj priči pratimo dogodovštine njezinog najboljeg prijatelja Mrkvinog palčića koji nakon se nakon svađe s njom sam zaputi u bijeli svijet. Na tom putu vrebaju brojni izazovi, susreće suncokrete, zmiju, kukavicu, i mora dokazati kako se sam može nositi s iskušenjima. Kad ih savlada, sretan se vraća prijateljici koja mu je zapravo strašno nedostajala.
Lutke i scenu je uradio čuveni češki umjetnik Robert Smolik, a u razigranoj Waltlovoj režiji, animira ih poznati glumac i reper Jose.
On line prodaja ulaznica

Mini Teatar iz Ljubljane | Autor : Promo Foto: Promo

DA KRAJ BUDE LIJEP – subota, 2.11. u 20h
Mohamed el Khatib: Da kraj bude lijep
Redatelj: Ivica Buljan
Glumi: Robert Waltl
Mohamed el Khatib veliko je otkriće francuskoga kazališta. Pisac, performer, sociolog, bivši nogometaš, napravio je seriju izvedbi s autentičnim navijačima, radnicima, roditeljima. Ovo je njegov najintimniji tekst sastavljen iz dnevničkih bilješki, mailova, sms-ova, sjećanja, a za njega je doobio Veliku nagradu za najbolji dramski tekst 2016. u Francuskoj. Predstava nas uvodi u svijet marokanskih doseljenika, radničke klase, islamske obitelji, a prije svega je emotivno putovanje, od otkrića majčine bolesti, njezine smrti, do tuge i žalovanja zbog gubitka voljene osobe. Snažna izvedba Roberta Waltla ocijenjena je superlativima.
On line prodaja ulaznica

Mini Teatar iz Ljubljane | Autor : Promo Foto: Promo

ZATVARANJE LJUBAVI – nedjelja, 3.11. u 20h
Pascal Rambert: Zatvaranje ljubavi
Redatelj: Ivica Buljan
Glume: Marko Mandić i Pia Zemljič
“Zatvaranje ljubavi” postavljeno je dosad u dvadesetak gradova širom svijeta, uvijek u režiji autora Pascala Ramberta i s različitim glumačkim postavama. Ovo je jedina za koju je pisac prava dao redatelju Ivici Buljanu, a on ju je napravio s Markom Mandićem i Piom Zemljič. Odigrana gotovo stotinu puta, nagrađivana, jedinstvena je prema tome što likove glumaca supružnika koji se rastaju nakon višegodišnjeg braka, tumači stvarni glumački par. Marko dolazi reći Piji da je ostavlja, rekonstruirajući njihovu vezu od početka, rođenja djece, putovanja... Najprije šokirana, Pija mu uzvraća udarac, opisujući svoju verziju njihovog braka, te na kraju definitivno zatvara ljubav. Predstava je spoj performansa, fizičkog teatra i rafiniranih psiholoških nijansi.

On line prodaja ulaznica ZATVARANJE LJUBAVI

Sve predstave se održavaju u Kazalištu Mala scena, Medveščak 2

Rezervacije i info: 01 468 3352; 01 468 3373; 01 468 3944
blagajna: pon. – pet.: 08h – 16h
subotom: 09h – 13h
i sat vremena prije početka večernje predstave

Više na: www.planet-art.hr

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja