Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiluje inovacijama

Mercedesova nova S-klasa utjelovila je novo lice luksuza

Foto: Daimler AG - Global Communications Mercedes-Benz Cars
1/5
25.07.2017.
u 11:10

Aktivni tempomat povezan je s navigacijom, pa S-klasa sama uspori pred zavojem ili raskrižjem, a sama se i prestroji za skretanje

Nova S-klasa - uvjerili smo se tijekom prvih probnih vožnji u Zürichu - postavlja nova mjerila u najluksuznijoj klasi automobila.

Mercedesova krstarica donosi nov dizajn, naravno, ne radikalno nov jer radikalne promjene kupci u ovom segmentu ni ne žele. Prednji kraj je dotjeran, bogat kromom, a upečatljivo lice čine i Multibeam LED svjetla. Prednji branik s istaknutim otvorima za zrak djeluje sportskije.

Straga su također nova LED svjetla karakterističnog oblika, a istaknute su i ispušne cijevi, također izdašno obrubljene kromom. Malo modernije linije te tradicionalno visoka kvaliteta materijala i završne obrade sele se i u unutrašnjost, u kojoj je teško odlučiti se za omiljeno sjedalo jer u novoj je S-klasi podjednako zadovoljstvo voziti i biti vožen. U putničkoj je kabini sve novo, a opet sve tako poznato - ugodno, luksuzno, uređeno na tankoj granici između dobrog ukusa i razmetljivosti. Dominiraju dva dodirna ekrana visoke razlučivosti, svaki dijagonale 12,3 inča. S novom S-klasom Energizing kontrola udobnosti prvi put ulazi u serijsku proizvodnju. Ova opcija povezuje klima-uređaj, masažu, ambijentalno osvjetljenje, miris kako bi vozač mogao konfigurirati ugođaj koji mu najbolje odgovara.

Iz Mercedesa napominju da S-klasa - s nizom novih značajki i funkcija - ostaje tehnološki pionir. Novu gamu visokoučinkovitih motora dopunile su tehnologije za elektrifikaciju pogonskog sklopa. Kupcima će na izbor biti čak devet benzinskih i dizelskih motora, stražnji pogon i 4Matic, kraći i duži međuosovinski razmak, ali i posebne AMG i Maybach inačice. Među motorima je i nekoliko novih, primjerice, elektrificirani linijski 6-cilindraš koji u modelu S 450 nudi 367 KS, dok S 500 ima 435 KS. Integrirani 48-voltni starter generator, uz električni booster kompresor, osigurava izvanrednu isporuku snage bez turbo rupe. Integrirani starter alternator odgovoran je za hibridne funkcije, kao što su pojačanje ili obnavljanje energije, uz uštede goriva koje su prethodno bile rezervirane za visoko-naponsku hibridnu tehnologiju.

U Hrvatskoj se ovaj novitet očekuje u kolovozu, u početku s reduciranom ponudom motora. Cijena od 932.478 kuna vrijedi za kraću limuzinsku izvedbu S 350 d 4Matic, s 9G-tronic automatskim mjenjačem i 286 dizelskih konja. Uz dizelaš s 340 konja ide i cijena od 983.572 kn. Ulazni benzinac S 560 4Matic s 469 KS stoji od 1,218.732 kn. Poslastica Mercedes-AMG S 65 Cabriolet od 630 konja vrhunac je ponude i stoji 2,788.160 kn.

Komentara 2

BA
batman
20:19 26.07.2017.

Mercedes najveća prevara u auto-svijetu.....Audi i BMW gaze ovo smeće kao plitak potok...😂😂😂😂😂😂😂

Avatar Oneill
Oneill
12:28 25.07.2017.

Od takovih lopova ne treba niti uvoziti Automobile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije