Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Mercedes ponovno pokreće proizvodnju

Nakon četiri tjedna zastoja zbog koronavirusa, Daimler danas pokreće proizvodnju u pogonima u Hamburgu, Berlinu i Untertürkheimu. Proizvodnja vozila u Sindelfingenu i Bremenu trebala bi krenuti za dva tjedna
20. travnja 2020. u 10:36 4 komentara 452 prikaza
Foto: Daimler AG
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon četiri tjedna zastoja zbog epidemije koronavirusa, Daimler – njemački proizvođač premium automobila pod čijom su kapom Mercedes i Smart - postupno će pokrenuti proizvodnju u njemačkim pogonima.

VIRTUALNI SALONI Kupac video pozivom razgledava automobil u salonu

Tvornice pogonskih sustava i mjenjača u Hamburgu, Berlinu i Untertürkheimu s radom kreću 20. travnja. Proizvodnja vozila u Sindelfingenu i Bremenu trebala bi krenuti za dva tjedna. U tvornici u Bremenu skraćeni rad produljen je za još dva tjedna. Od početka svibnja proizvodnja će početi i tamo - najprije u postrojenju prešanja, pa nakon toga u postrojenju sklapanja golih karoserija i lakirnica. Predviđeno je da pogon Bremen najprije započne proizvodnju u jednoj smjeni. Nova higijenska pravila primjenjuju se na sve radne procese na način da se smjene odvajaju. Gdje nije moguće držati udaljenost od najmanje 1,5 metra, zaposlenici će dobiti zaštitne maske.

Prema dobnim kategorijama Korisne informacije za one koji planiraju kupiti rabljeni auto: Pogledajte listu najpouzdanijih u Njemačkoj

Prodajni saloni u većini njemačkih saveznih pokrajina također su otvoreni od danas, a za 27. travnja predviđeno je otvaranje salona i u preostale dvije pokrajine, u Bavarskoj i Tiringiji.

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
 • Avatar BettyBU97
  BettyBU97:

  w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

 • Avatar KimberlyAI98
  KimberlyAI98:

  w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

 • Avatar JenniferIQ87
  JenniferIQ87:

  w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b