Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVARAJU TVORNICE

Mercedes ponovno pokreće proizvodnju

Foto: Daimler AG
1/3
20.04.2020.
u 10:36

Nakon četiri tjedna zastoja zbog koronavirusa, Daimler danas pokreće proizvodnju u pogonima u Hamburgu, Berlinu i Untertürkheimu. Proizvodnja vozila u Sindelfingenu i Bremenu trebala bi krenuti za dva tjedna

Nakon četiri tjedna zastoja zbog epidemije koronavirusa, Daimler – njemački proizvođač premium automobila pod čijom su kapom Mercedes i Smart - postupno će pokrenuti proizvodnju u njemačkim pogonima.

Tvornice pogonskih sustava i mjenjača u Hamburgu, Berlinu i Untertürkheimu s radom kreću 20. travnja. Proizvodnja vozila u Sindelfingenu i Bremenu trebala bi krenuti za dva tjedna. U tvornici u Bremenu skraćeni rad produljen je za još dva tjedna. Od početka svibnja proizvodnja će početi i tamo - najprije u postrojenju prešanja, pa nakon toga u postrojenju sklapanja golih karoserija i lakirnica. Predviđeno je da pogon Bremen najprije započne proizvodnju u jednoj smjeni. Nova higijenska pravila primjenjuju se na sve radne procese na način da se smjene odvajaju. Gdje nije moguće držati udaljenost od najmanje 1,5 metra, zaposlenici će dobiti zaštitne maske.

Prodajni saloni u većini njemačkih saveznih pokrajina također su otvoreni od danas, a za 27. travnja predviđeno je otvaranje salona i u preostale dvije pokrajine, u Bavarskoj i Tiringiji.

Komentara 4

Avatar BettyBU97
BettyBU97
13:02 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
00:11 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar JenniferIQ87
JenniferIQ87
16:54 23.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije