Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURONCAP

Mercedes GLB, Mazda CX-30 i Ford Explorer odlični na testu

Mazda CX-30 dobio je 99 posto bodova za zaštitu odraslih putnika
Foto: EuroNCAP
20.11.2019.
u 17:33

Najboljom se od testiranih automobila pokazala Mazda CX-30, kompaktni crossover koji je u Mazdinu gamu ušao između modela CX-3 i CX-5

EuroNCAP je objavio rezultate testiranja sigurnosti za četiri nova modela automobila. U posljednjoj rundi crash testovima su podvrgnuta dva kompaktna SUV-a, Mercedes-Benz GLB i Mazda CX-30, veliki Ford Explorer Hybrid i nova generacija Opelova gradskog automobila, model Corsa. Mercedes-Benz GLB, Mazda CX-30 i Ford Explorer Hybrid okitili su se s maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost, a testirana Opel Corsa ovoga se puta morala zadovoljiti s četiri zvjezdice.

Najboljom se od testiranih automobila pokazala Mazda CX-30, kompaktni crossover koji je u Mazdinu gamu ušao između modela CX-3 i CX-5. On je postigao gotovo savršeni rezultat. Naime, dobio je 99 posto bodova za zaštitu odraslih putnika. Automobil koji mnogo toga dijeli s novom Mazdom3, testiranom ranije ove godine, sada je na vrhu poretka u ovom dijelu testiranja po EuroNCAP-ovu 2018/2019 protokolu. U zaštiti djece, pak, Mazda CX-30 dobila je 86% bodova, za zaštitu pješaka 80 posto.

U dijelu koji ocjenjuje sigurnosne asistente dostupne u serijskoj opremi CX-30 je dogurao do 77 posto bodova. Mercedes-Benz s novim kompaktnim SUV-om GLB ponovno je isporučio solidan rezultat za maksimalnu ocjenu. U zadnje vrijeme Mercedes ubrzano na tržište izbacuje novitete, pa im je GLB šesti ove godine testirani automobil i šesti s maksimalnom ocjenom. Fordov sedmerosjed Explorer u Europu stiže kao plug-in hibrid, a odrasle putnike štiti s 87-postotnom sigurnošću.

Segment gradskih automobila zadnjih je godina pod pritiskom da povećaju sigurnost, ali i udovolje rastućim ekološkim prohtjevima. Opelova je COrsa ostvarila jednak rezultat kao i njezina prethodna generacija. Gledajući po segmentima, maksimalne ocjene koštao ju je nešto manji postotak bodova za sigurnosne asistente (69%) i zaštitu pješaka (66%).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije