Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putem smartphonea

U garaži Mercedesovog muzeja automobili već sami parkiraju

Mercedes
Foto: mercedes
1/6
24.08.2017.
u 07:10

Od početka 2018. godine posjetitelji muzeja u Stuttgartu moći će i sami isprobati automatizirano parkiranje automobila

U garaži Muzeja Mercedes-Benz u Stuttgartu Bosch i Daimler pretvorili su uslugu automatiziranog parkiranja u stvarnost. Davanjem naredbe pomoću pametnog telefona vozači sada mogu automatizirano parkirati automobile na njima dodijeljena mjesta bez potrebe za nadzorom kretanja vozila.

Usluga automatiziranog parkiranja važna je prekretnica na putu prema autonomnoj vožnji. Pilot-rješenje u garaži Muzeja Mercedes-Benz prvo je rješenje na svijetu koje se temelji na infrastrukturi za uslugu potpuno automatiziranog parkiranja u stvarnim uvjetima, s vozačem za volanom ili bez vozača u automobilu.

Od početka 2018. godine posjetitelji će i sami moći isprobati ovu praktičnu uslugu u garaži muzeja.

Parkiranje bez vozača omogućeno je suradnjom inteligentne infrastrukture parkirne garaže iz Boscha i automobilske tehnologije iz Mercedes-Benza. Senzori u garaži nadziru prolaz za vožnju i njegovo okruženje tijekom navođenja vozila. Tehnologija u automobilu pretvara naredbe koje dobiva od infrastrukture garaže u manevre vožnje i na vrijeme zaustavlja vozilo ako je to potrebno.

Komentara 2

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
07:25 24.08.2017.

A kod nas nemreš nikak parkirati jasenovsćku kulturu i pokvarenu naturu. Vozaju nas dalje po tretoaru i mi nemremo među poštene i čestite narode..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije