Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

U garaži Mercedesovog muzeja automobili već sami parkiraju

Od početka 2018. godine posjetitelji muzeja u Stuttgartu moći će i sami isprobati automatizirano parkiranje automobila
24. kolovoza 2017. u 07:10 2 komentara 848 prikaza
Mercedes
Foto: mercedes
Pogledajte galeriju 1/6

U garaži Muzeja Mercedes-Benz u Stuttgartu Bosch i Daimler pretvorili su uslugu automatiziranog parkiranja u stvarnost. Davanjem naredbe pomoću pametnog telefona vozači sada mogu automatizirano parkirati automobile na njima dodijeljena mjesta bez potrebe za nadzorom kretanja vozila.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet Mercedes Raskoš bez krova: električni Maybach 6 Cabriolet nudi 750 konja

Usluga automatiziranog parkiranja važna je prekretnica na putu prema autonomnoj vožnji. Pilot-rješenje u garaži Muzeja Mercedes-Benz prvo je rješenje na svijetu koje se temelji na infrastrukturi za uslugu potpuno automatiziranog parkiranja u stvarnim uvjetima, s vozačem za volanom ili bez vozača u automobilu.

Od početka 2018. godine posjetitelji će i sami moći isprobati ovu praktičnu uslugu u garaži muzeja.

Parkiranje bez vozača omogućeno je suradnjom inteligentne infrastrukture parkirne garaže iz Boscha i automobilske tehnologije iz Mercedes-Benza. Senzori u garaži nadziru prolaz za vožnju i njegovo okruženje tijekom navođenja vozila. Tehnologija u automobilu pretvara naredbe koje dobiva od infrastrukture garaže u manevre vožnje i na vrijeme zaustavlja vozilo ako je to potrebno.

Mercedes S-klasa Nova S-klasa Novo lice luksuza: Mercedes-Benzov najveći i najraskošniji model Mercedes X-klasa Novi pickup X-klasa brusi oružje za okršaj s VW Amarokom Mercedes S-klase Bez vozača S-klasa sama se spustila s proizvodne linije
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Avatar Istinski Pravi Hrvat
    Istinski Pravi Hrvat:

    A kod nas nemreš nikak parkirati jasenovsćku kulturu i pokvarenu naturu. Vozaju nas dalje po tretoaru i mi nemremo među poštene i čestite narode..