Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hibridna jurilica

Mercedes-AMG Project One vrijedan više od 27 milijuna kn kupio Hrvat

Mercedes-AMG Project One
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
19.09.2017.
u 08:26

Maksimalna mu je brzina limitirana na 350 km/h

Titula najveće zvijezde salona u Frankfurtu svakako pripada Mercedesovom hiperautomobilu Mercedes-AMG Project One, hibridnoj cestovnoj jurilici od 1000 KS s tehnologijom iz Formule 1 i to potpuno legalnoj za cestovnu upotrebu, koju će Mercedes u samo 275 primjeraka proizvesti povodom 50. rođendana svog sportskog AMG odjela.

Pokreće ga središnje smješten 1,6-litreni V6 turbo motor iz Mercedes-AMG Petronas Formula 1 bolida i četiri elektromotora. Dva elektromotora pokreću prednju osovinu, jedan je integriran u turbopunjač, dok je četvrti instaliran direktno uz benzinski motor. S mjesta do 100 km/h stiže za samo 2,5 s. Maksimalna mu je brzina limitirana na 350 km/h.

Mercedes-AMG Project One
1/12

U Njemačkoj na cestu stoji 2,7 milijuna eura, a u Hrvatskoj, kad se dodaju trošarine i PDV, više od 27 milijuna kuna. Jedan od 275 primjeraka već je zakapario šibenski poduzetnik, prodavač Mercedesovih automobila i kolekcionar Josip Stojanović Jolly, čija je tvrtka uplatila predujam za Mercedes-AMG Project One. Stojanoviću nije to prvi supersportski Mercedes, jer je još 2004. kupio Mercedes SLR Mclaren sa 460 KS vrijedan 5,300.000 kuna, a u tvornici je napravljen po njegovim mjerama. U vlasništvu ima ili je imao još nekoliko skupocjenih automobila poput Ferrarija 599 fiorano vrijednog 2,610.000 kuna.

Mercedes-AMG Project One
1/9

Komentara 2

BR
Black.rain.
10:28 19.09.2017.

Pih, neki za Njemačku trbuhom za kruhom, a neki da kupe AMG-A od par miliona, jer opće stanje u Hrvatskoj je da naravno po zaposlenju odmah kupiš Mercedesa, pa tako da svi koji drže zastupništvo Mercedesa mogu bez imalo muke odvojiti toliku sumu za kolekcionarski primjerak Mercedesovog ponosa. Znam da ce većina ili bar dobar dio reći ljubomora, zavist itd. Ali složiti ćemo se svi da taj isti auto nije plaćen usteđevinom, a noti zaradim barem ne onom prodaje Mercedesovih vozila... To i je problem u Hr. Jer službe porezne ne pitaju odakle i kako.. Zato država i je u kaosu u kakvom je, a opet nije ljudima ni za zamjeriti jer davanja su prevelika er uz ta davanja imaš jos milijardu gluposti koje bi trebao financirati uz sto se veze kao porezni obveznik plaćanje place ovim nesposobnim klaunovima u saboru, korumpiranoj policiji i svima ostalim u državnom i pravnom sektoru, staviš to i amg-a na vagu prevagnulo je sto je... Zakljucak opravdano.

MI
milecar12
16:37 19.09.2017.

Srećković, da mi je bar jednom provozati takvo što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije