Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahtjev investitora

Rimac najavio da bi mogao odseliti sjedište tvrtke izvan Hrvatske

Mate Rimac
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
07.04.2016.
u 22:20

Proizvodnja i razvoj trebali bi i dalje ostati u Hrvatskoj

Mate Rimac najavio je kako bi zbog druge runde investicija mogao odseliti sjedište svoje tvrtke Rimac Automobili izvan Hrvatske, javlja ICT Business.

Rimac je rekao da se u drugoj rundi financiranja očekuje mnogo veći iznos zbog kojeg će investitori tražiti da sjedište tvrtke bude u nekoj drugoj državi, dok će proizvodnja i razvoj i dalje ostati u Hrvatskoj. Napomenuo je kako su se dosad uspjeli oduprijeti preseljenju te da su sjedište nakon prve runde financiranja uspjeli zadržati u Hrvatskoj.

Mate Rimac na Facebooku je večeras dodatno razjasnio priču:

"Da razjasnim:

1. Venture Capital Fond je strateški važan za Hrvatsku - za startupe i početnike. Mi smo later-stage firma i nas to više ne dira. NE TRAŽIM DRŽAVU NOVCE. Da si to tetoviram na glavu?

2. Internacionalni investitori traže da firme poput Rimac Automobila sele sjedišta van matičnih zemalja (u UK, US, Nizozemsku) da zaštite svoju investiciju - tamo je pravni sustav koji poznaju i kojem vjeruju. Gotovo svi RH startupi koji su primili stranu investiciju imaju sjedište van Hrvatske. Mi smo za prvu rundu investicije (koja je bila daleko najveća venture capital investicija u RH) uspjeli uvjeriti investitore da ostanemo Hrvatski d.o.o. ali sam rekao da će to biti puno teže za drugu rundu u kojoj se trenutno nalazimo jer se radi o značajnijim iznosima", napisao je Rimac.

Zaboravio sam da moram paziti u kojem tonalitetu prdim da se krivo ne interpretira i izvrće što sam rekao.Maloprije...

Posted by Mate Rimac on 7. travnja 2016

 

>> Rimčev superautomobil na struju prodan Talijanu za oko milijun eura

>> Rimac o navodnoj suradnji s Appleom: Ne mogu to komentirati

Komentara 78

DU
Deleted user
22:41 07.04.2016.

Pogledajte ove socijalne slucajeve sto ovdje na forumu pljuju po Rimcu. Ej ... luzeri,.... prvo sami pokusajte stvorit nesto pa onda komentirajte !!!

OX
oxymoron
22:52 07.04.2016.

Vidi ovih zgubidana sto pljuju po covjeku. Fukara dizala kredit da bi imala tablet i internet i mogla pljuvati po onima kojima nisu ni do gleznja.

Avatar jebb
jebb
23:10 07.04.2016.

Sve ce ti oprostiti, ali uspjeh nece... Najsretniji bi bili da te vide u puckoj kuhinji..., jadnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije