Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEVANTE

Maserati otkrio prvi SUV, u proizvodnji sudjeluje i hrvatska tvrtka

Maserati Levante
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
01.03.2016.
u 16:14

Dizajnom - koji se jako naslanja na atraktivan koncept Kubang - jasno kazuje da pripada Maserati obitelji

Maseratijev prvi SUV premijerno je pokazan u Ženevi. Uoči otvorenja salona proizvođač s tradicijom duljom od sto godina pokazao je vanjštinu serijske izvedbe modela Levante. Levante će upotpuniti gamu koju su dosad činili samo sportski modeli i limuzine.

Dizajnom - koji se jako naslanja na atraktivan koncept Kubang - jasno kazuje da pripada Maserati obitelji. Njegovo agresivno lice donosi i nova glavna svjetla, podijeljena u dva elementa. Maseratijev upečatljiv dizajn vidljiv je i s boka, gdje se ističu tri karakteristična otvora za zrak. Posebno osmišljena šasija trebala bi mu omogućiti odlične off-road vozne osobine, ali i vrhunsku upravljivost na cesti.

Već standardno bi trebao biti bogato opremljen, a u svim izvedbama kupac može očekivati, primjerice, sofisticirani elektronički ovjes koji se može podešavati, Q4 inteligentan pogon na sve kotače i 8-brzinski automatski prijenos posebno kalibriran za Maseratijev novi SUV. Vezano za motorizaciju, Maserati navodi samo da će nuditi i benzinske i dizelske agregate.

Zanimljivo je da u proizvodnji Levantea sudjeluje i hrvatska tvrtka AD Plastic.

>> Rimac u Ženevi predstavio 'zlog brata blizanca' s čak 1384 konjskih snaga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije