Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE U GAMI

Manja verzija Discoveryja zamijenit će Freelander

land rover freelander
Land Rover
12.10.2013.
u 12:21

Službeni detalji o novoj, proširenoj liniji Discovery trebali bi biti objavljeni početkom iduće godine

Land Rover namjerava svoj kompaktni SUV Freelander zamijeniti manjom inačicom Discoveryja, piše Auto Express. Novi terenac tako se više neće zvati Freelander već će se pridružiti gami Discovery koja će se onda sastojati od standardnog i manjeg modela.

Službeni detalji o novoj, proširenoj liniji Discovery trebali bi biti objavljeni početkom iduće godine, u vrijeme 25. godišnjice tog terenca. Konačna inačica za proizvodnju trebala bi biti predstavljena na auto salonu u Parizu u rujnu iduće godine.

Aktualna druga generacija Freelandera predstavljena je 2006. godine. Prva generacija predstavljena je 1997. godine s ciljem upotpunjavanja i osuvremenjavanja Land Roverove game, koja se tada sastojala od tradicionalnih terenaca Defender i Discovery te luksuznog Range Rovera. Freelander je kao borac na tržištu kompaktnih SUV-ova, kojim su dominirali japanski proizvođači, uvelike doprinio razvoju Land Rovera, a ostat će značajan kao prvi model s monocoque šasijom u povijesti te britanske marke.

>> Jaguar Land Rover planira otvoriti tvornicu u Brazilu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije