Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opel Crossland X

Malen, ali prostran i opremljen

24.02.2018.
u 18:50

Bogatom opremom testni prmjerak pokazuje što sve Opel može ponuditi u ovoj klasi.

U tehnološkom smislu, Opel Crossland X - prvi automobil nastao nakon što je Opel postao dio PSA Grupacije - blizanac je Citroena C3 Aircrossa, no dizajnom vanjštine, a posebno uređenjem interijera to je i dalje čistokrvni Opel. Instrumenti, prekidači, ergonomija - sve je kako smo naučili da bude u Opelovim modelima. Francuski utjecaj ovdje se vidi tek na infotainment sustavu, iako je Opel od PSA Grupacije preuzeo i platformu, motor i mjenjač. No, dorađeni su, automobil je tvrđi, dinamičniji te se i voznim osobinama uklapa u Opelovu gamu. Ipak, udobniji je i tu također vidimo PSA utjecaj.

Obiteljski korisnici bit će zadovljni ponudom prostora. U kabini ima više mjesta nego u konkurentskim modelima, a veliki je plus i pomična stražnja klupa, zahvaljujući kojoj više prostora može biti ili u prtljažniku ili na stražnjoj klupi.

Bogatom opremom testni prmjerak pokazuje što sve Opel može ponuditi u ovoj klasi. Prije svega, valja izdvojiti odlična ergonomska sjedala, zahvaljujući kojima ni duže rute nisu problem. Isprobani Crossland X ima i LED Matrix prednja svjetla, head up zaslon, prednje i stražne parkirne senzore, stražnju kameru, klima-uređaj, navigaciju, bežični punjač za mobitele...

Trocilindrični 1,2-litreni benzinac nudi 130 konjskih snaga. I više nego dovoljno za dinamičnu vožnju, a svoje zasluge u tome imaju i odličan ovjes te direktan upravljač.

Minus ovdje zaslužuje tek neprecizan ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Opel Crossland X - dugačak 421,2 cm te 176,5 cm širok i 160,5 cm visok - u isprobanoj kombinaciji iz mirovanja do stotke pojuri za 9,1 sekundu. Postiže maksimalnih 206 km/h. Tijekom testa prosječno nam je trošio 6 l/100 km. Opel Crossland X stoji od 117.503 kune odnosno 141.983 kune u izvedbi sa 130 konjskih snaga i Innovation opremom.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
02:58 25.02.2018.

Kako je lijepo kad tekst krene s velikim slovom "U".

DM
Darko Milić
23:44 24.02.2018.

Odličan auto.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
07:55 25.02.2018.

Opel, sinonim za tehnološku zastarjelost! A sad i u buduće to je inačica još gorih Peugeota i Citroëna. Marka Opel, čiji automobili u Njemačkoj samo dvije godina nakon kupnje ne vrijede ni pola bivše cijene. Zato ih ljudi s ovih krajeva rado kao rabljene kupuju. Ali, škrtac dva puta plaća! Zašto? Jer zbog Opelove nepouzdanosti slijede stalni popravci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije