Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Luksuzno opremljen osvježeni Grandland uz živahan benzinac

16.06.2022.
u 22:32

Isprobali smo redizajnirani Opelov SUV uz 1,2-litreni turbobenzinski motor sa 130 KS i Business Elegance opremu

Opelov najveći SUV Granland jesenas je stigao u redizajniranom izdanju. Osim što je iz imena izostavljen dodatak X, Glandland je stilski vanjskim izgledom prilagođen novim Opelovim dizajnerskim smjernicama što podrazumijeva korištenje “vizira”, već prepoznatljivog Opelovog prednjeg modula koji uključuje LED svjetla, masku i središnji logo koji krasi sve njihove nove modele.

Dakako, osvježene su i bočne linije te stražnji dio vozila s novim svjetlima, branikom te nazivom modela koji je sada trendovski istaknut na središnjem dijelu. U unutrašnjosti je najveća novost potpuno digitalni zaslon Pure Panel koji se sastoji od 12-inčne instrumentne ploče i 10” središnjeg zaslona. Vrlo je jednostavan i intuitivan za korištenje te vozaču olakšava odabir funkcija u vožnji, čemu pomaže dobar omjer najbitnijih fizičkih prekidača na središnjem grebenu i odabira funkcija preko dodirnog ekrana. U kombinaciji s uslugama OpelConnecta, Multimedia Navi Pro koji u testnom Grandlandu dolazi serijski čini putovanja posebno opuštajućim uz prometne informacije u stvarnom vremenu. Bežično punjenje na središnjoj konzoli omogućuje uredno punjenje bez kabela za kompatibilne pametne telefone.

Isprobali smo početni benzinac, 1,2 s turbopunjačem koji razvija 130 KS i 230 Nm uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Robustan SUV dugačak 447,7 cm koji ima međuosovinski razmak od 267,5 cm te masu 1400 kg sasvim živahno pokreće trocilindraš (10,1 s do stotke, 197 km/h), ugodno upotpunjen s preciznim mjenjačem. Prtljažnik ima obujam od odličnih 514 litara.

Razina Business Elegance u Grandlandu donosi mnogo opreme, između ostalog i sigurnosni NCAP paket te IntelliLux LED Matrix aktivna svjetla. Cijena tako opremljenog modela je 282.735 kuna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije