Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Citroënov DS 5LS

Luksuzna limuzina zasad samo za kinesko tržište

DS 5LS
Foto: Citroën
1/4
25.12.2013.
u 10:00

Pokretat će ga dva TPH turbobenzinca sa 160 i 200 konjskih snaga

Citroen je u Parizu predstavio svoju novu luksuznu limuzinu DS 5LS. Atraktivan, 4,70 metara dugačak sedan proizveden je u Citroenovoj kineskoj tvornici u Shenzhenu i zasad je namijenjen samo kineskom tržištu, daleko najbrže rastućem na svijetu. Dok Europa stagnira Kina sve više raste i svi proizvođači tamo žele proširiti svoj utjecaj pa ne čudi što Francuzi baš tamo plasiraju svoju luksuznu limuzinu.

Dizajn je nadahnut konceptnim vozilima Numéro 9 i Wild Rubis, koji su na mnogim salonima mamili poglede, a prepoznatljiv je po reljefnoj maski motora nazvanoj DS Wings.

Premium dojam ističe se korištenjem mnogo kroma, široki tragovi kotača velikih dimenzija nadopunjuju i naglašavaju dinamičnost, a atraktivnost stražnjeg kraja naglašena je trodimenzionalnim dizajnom LED svjetala.

Uglađenost unutrašnjosti je izražena prestižnim vozačevim sjedalom i finim prirodnim materijalima. Udobnost je vrhunska s obzirom na raskošan međuosovinski razmak od 2,71 cm. Sprijeda su udobna masažna sjedala, zrak se pročišćava ionizatorom, a za vrhunsku zvučnu kulisu brinu se Denon HIFI sustav.

DS 5LS pokretat će dva poznata Citroenova turbobenzinca THP sa 160 KS i TPH sa 200 KS sa izravnim ubrizgavanjem goriva, visokotlačnom pumpom, turbopunjačem tipa Twin Scroll. Prijenos snage se vrši putem automatskog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa. Dizelaši, koji nisu popularni na kineskom tržištu, neće biti ni ponuđeni.

Zanimljivo, DS djeluje u Kini poput samostalne marke. Ovo je drugi DS proizveden u Kini, prvi je bio DS5, koji se, dakako, prodaje i kod nas. Da li će se i novi 5LS pojaviti na europskom tržištu još nije poznato.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar flegmatik
flegmatik
08:07 27.12.2013.

Ako se pojavi u Europi, ovaj luksuzni Citroen prodati ce se u samom jednom primjerku - za francuskog predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije