Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROŽE ODREDBE

Ljuti građani mogli bi doći na svoje: U Njemačkoj 'pada' milijun prometnih kazni?

Njemačka policija
Foto: DPA/PIXSELL
11.07.2020.
u 19:51

Storniranje kazni najavila je većina saveznih država osim Tiringije i Bremena.

Gotovo milijun kazni vezanih za prometne prekršaje u Njemačkoj mogle bi 'pasti' zbog proceduralne greške. Prema zakonu, uredba o strožim kaznama morala se u svakoj stavci pozivati na osnovni Zakon o sigurnosti prometa.

Međutim, kako piše Revija HAK, u Uredbi nije citiran dio Zakona koji se odnosi na privremenu zabranu vožnje. Zbog toga se ona smatra nelegalnom, a sve su izrečen kazne upitne.

Tako priča o novim, značajno oštrijim, kaznama u Njemačkoj postaje sve zanimljivija. One su na snazi od 27. travnja, a sam ministar prometa Andreas Scheuer prvo ih je slavodobitno najavio da bi, nakon velikog pritiska javnosti, 'okrenuo ploču' i počeo govoriti protiv njih. Građani su bili posebno ljuti zbog stroge odredbe o oduzimanju vozačke dozvole.

Storniranje kazni najavila je većina saveznih država osim Tiringije i Bremena.

Ključne riječi

Komentara 4

NE
nečešrazbojniče
20:51 11.07.2020.

Treba im netko objasniti. Ukoliko se kazna ne može povezati niti s jednim zakonom o prekršaju uvijek ostaje Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

AR
ares2020
10:43 12.07.2020.

Da je takva situacija u Hrvatskoj ni jjedna takva kazna na nekom od prekršajnih sudova ne bi pala. Smiješno je sudom zvati nešto što u cca 95% posto svojih presuda presudi u korist tužitelja (a tako je kod hrvatskih prekršajnih sudova).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije