Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZILI SMO Lexus RX s novim 3,5-litarskim agregatom od 276 konjskih snaga

Lexus RX 350 uskoro i u Hrvatskoj

aut-lexus-txt.jpg
import
17.04.2006.
u 19:04

Lexus je još 1997. predstavio SUV model RX, kojega je dosad prodano više od milijun primjeraka. Prvi model pripremljen za europsko tržište predstavljen je 2000. godine, te nosi titulu najtraženijeg Lexusova modela na Starom kontinentu. Sada je predstavljen novi benzinski agregat, koji smo i sami imali priliku isprobati.

Riječ je o 3,5-litarskom V6 agregatu opremljenom Dual VVT-i sustavom. Taj sustav upravlja vremenom otvaranja i zatvaranja ventila, s malim gubicima tlaka. Motor je opremljen blokom od aluminja, te 24 ventila, a razvija maksimalnu snagu od 276 KS uz 342 Nm okretnog momenta. U kombinaciji s automatskim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa, prema službenim podacima, ovaj agregat je najekonomičniji 6-cilindraš u "premium" segmentu SUV-ova.

Službeno, prosječna je potrošnja 11,2 litre, iako je to u praksi ipak nešto više. Automobil težak 2385 kg stiže do stotke za vrlo dobrih 7,8 sekundi, dok je maksimalna brzina okruglih 200 km/h, što su posve dobri podaci za SUV sa stalnim pogonom na sva četiri kotača. Poboljšanja su i u samom sustavu upravljanja, pa se sada dobiva izravniji i brži osjećaj.

Smanjeni su buka i vibracije, a za što bolji ugođaj u vožnji tu je multimedijski sustav. Mark Levinson Premium audiosustav ima mogućnost reprodukcije DVD-a, čiji se videoelementi prikazuju na monitoru smještenom na središnjem grebenu. Na tom je monitoru moguće i prilikom vožnje unatrag, uz pomoć kamera smještenih na stražnjem dijelu automobila, vidjeti moguće prepreke.

S obzirom da se kupci u Hrvatskoj žele isticati, vjerujemo da će jako dobro prihvatiti Lexusove modele, koji su dizajnom istaknutiji, a kvalitetom dokazani. Poput ostalih Lexus modela, RX 350 bi se trebao najesen pojaviti u prvom prodajnom salonu ove luksuzne Toyotine marke, čija je gradnja nedavno počela.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije