Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hibrid od 359 KS

Luksuz na kotačima: Večernjakova novinarka u Omanu isprobala novi Lexus LS

Lexus LS 500h
14.12.2017.
u 13:29

U Hrvatsku LS 500h dolazi u siječnju 2018. po početnoj cijeni od 980.000 kuna

Masaža gornjeg dijela leđa ili sve kompletno? Nije to dilema iz kakvog salona za masažu, već iz novog Lexusa LS 500h, luksuzne hibridne limuzine koju je Večernjakova novinarka imala priliku voziti u sultanatu Oman, kao jedina žena u grupi novinara koji su se okupili u toj arapskoj zemlji s fascinantnom tradicijom i šerijatskim zakonima.

Novi LS očarava vanjskim dizajnom, jer hrabro je iskoračio iz mase poslovnih premiuma, što se najupečatljivije vidi na ekstravagantnom ‘nosu’ automobila. No, ništa lošiji dojam ne ostavlja ni u unutrašnjosti, pa ne čudi da je prvi dio probne vožnje zamišljen s novinarima na stražnjim sjedalima, kojima se - u stilu prave masažne fotelje - može spustiti naslon, podignuti podložak za noge, aktivirati grijanje ili ventiliranje, a na izbor putniku je i sedam programa 15-minutne Shiatsu masaže.

Lexus je svojoj novoj perjanici podario vrhunske sigurnosne sustave. Sustav +A obuhvaća detekciju pješaka, samostalno okretanje volana i kočenje da izbjegne vozilo ili pješaka, upozorenje na promet s lijeve ili desne strane sprijeda u vožnji i straga kod isparkiravanja... Vidi pješake i kad mu nailaze straga pa također samostalno koči. Sustav obuhvaća i prilagodljiva svjetla, zadržavanje u voznoj traci, a Lexusov ‘suvozač’ zapravo je druga razina automatizirane vožnje zahvaljujući čemu LS zadržava svoj prometni trak, te samostalno ubrzava i koči kako bi se prilagodio prometu.

Lexus LS 500h
1/8

Unatoč dimenzijama i imidžu luksuzne krstarice, LS se dinamično vozi, stabilan je i suveren na zavojitim rutama, na vozačeve komande reagira gotovo trenutačno. Iznimnu dinamiku vožnje, uz 90 kg manju masu, ovdje potpisuju i šasija te motori. Zračni ovjes neprestano se prilagođava, a nova generacija hibridnog sustava kojeg čini strujom potpomognut 3,5-litreni V6 benzinski motor (dva elektromotora, litij-ionska baterija) ukupno daje 359 konjskih snaga. Hibridni Lexus do stotke stiže za samo 5,5 sekundi. U Hrvatsku LS 500h dolazi u siječnju 2018. po početnoj cijeni od 980.000 kuna.

Ovo su noviteti koji nas očekuju 2018.:

Lexus LS 500h
1/12

Komentara 10

WE
westsouth
15:02 14.12.2017.

vanjski dizajn vec vidjen.

VE
velist
22:27 15.12.2017.

Što se tiče dizajna, ne znam kako će izgledati uživo, ali ovako na papiru mi djeluje kao kičasta kopija panamere. Tehnički će japanci to odraditi korektno.

VE
velist
22:27 15.12.2017.

Što se tiče dizajna, ne znam kako će izgledati uživo, ali ovako na papiru mi djeluje kao kičasta kopija panamere. Tehnički će japanci to odraditi korektno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije