Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MITSKI TERENAC

Land Rover Defender prestao se proizvoditi nakon 68 godina

Land Rover
Foto: Land Rover
1/5
29.01.2016.
u 13:15

Više od dva milijuna primjeraka automobila sišlo je s proizvodne trake otkako se originalni Land Rover pojavio na tržištu 1948. godine

Mitski Land Rover Defender, automobil za sve terene koji su vozili i kraljica i James Bond, prestao se proizvoditi danas nakon 68 godina vjerne službe. 

Više od dva milijuna primjeraka automobila sišlo je s proizvodne trake otkako se originalni Land Rover pojavio na tržištu 1948. godine. 

Mala svečanost organizirana je danas u tvornici u Solihullu u srednjoj Engleskoj kako bi obilježio odlazak britanskog ponosa u mirovinu. 

Upravu je na odluku o prestanku proizvodnje mitskog terenca nagnala njegova nemogućnost da ispuni moderne standarde u sigurnosti i emisiji štetnih plinova

– To je smrt jedne ikone – rekao je predsjednik mjesnog kluba ljubitelja Land Rovera za BBC.  

Nevjerojatno otporan i robustan, Defender je i dalje sastavni dio brojnih službi za izvanredna i hitna stanja diljem svijeta. Često ga se može vidjeti i u svjetskim ratnim zonama. 

– To je bilo vozilo za sve društvene klase. Svi su ga vozili, od seljaka preko blatnjavih polja do kraljice u Windsoru – rekao je Jim Holder, glavni urednik časopisa "Autocar". 

– Ali je i istina da se Defender zadnje vrijeme nije dobro prodavao – dodao je. 

Land Rover je priopćio da radi na razvoju nasljednika.

>> Kraj za Ladu Samaru nakon gotovo 30 godina proizvodnje

>> Prvi kompaktni SUV kabriolet u Hrvatskoj po cijeni od oko 50.000 eura

Komentara 1

MR
mrki69tua
22:45 29.01.2016.

Odličan je, ali ipak ne toliko pouzdan i prostran ka Mercedes G da ne trebaš ništa minjat i očekivat dobru prodaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije