Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene padaju

Kućni uređaji za punjenje auta plinom sve popularniji u SAD-u

connie travis jones,honda civic (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
04.10.2013.
u 14:08

Connie i Travis Jones svaki mjesec prijeđu 1930 kilometara, za što plaćaju 30 dolara

Kućni uređaji za punjenje automobila plinom već su više godina dostupni u SAD-u, no nisu pretjerano popularni. Sami su uređaji dosta skupi, kao i instalacija, a nema ni puno automobila na plin, koji stoje oko 10.000 dolara više od običnih vozila iste klase.

Među ljudima koji koriste takav sustav su i Connie i Travis Jones iz Chandlera u Arizoni koji svojim plinom pogonjenim automobilom – Hondom Civic GX iz 2003. godine, svaki mjesec prijeđu 1930 kilometara za samo 30 dolara, što je oko 130 dolara manje od iznosa koji bi za istu udaljenost potrošio auto pogonjen benzinom. Jonesovi su kućni pogon kupili u siječnju 2012. godine, piše Reuters.

– Spojimo ga, uključimo i napuni se tijekom noći – objašnjava Travis.

Kućni uređaji uskoro bi mogli postati znatno popularniji. General Electric, Whirlpool, Eaton i druge tvrtke razvijaju povoljnije uređaje koji stoje desetinu cijene sadašnjih sustava, a bum eksploatacije prirodnog plina u SAD-u osigurava dugoročno povoljne cijene.

>> Legalizacija autoplinskih uređaja od 15. 7. samo uz račun

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije