Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprema za skijaše

Krovne kutije u koje stanu skije, oprema i prtljaga od 2000, nosači od 460 kuna

krovni nosači i kutije za skije i opremu
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
15.01.2018.
u 06:30

Kutije su sigurnije i praktičnije i u njih stane sva dodatna oprema i prtljaga, a njima se štite i skije. No, skuplje su od običnih nosača

Skijaška je sezona u punom jeku, a za one koji još nisu rješili pitanje prijevoza skija do odredišta nego su čekali zadnji trenutak, provjerili smo što se nudi na tržištu. Proteklih je dana i u trgovinama gdje se prodaju krovni nosači za skije, kao i krovne kutije za one kojima sva oprema i prtljaga ne stanu u vozilo, bila velika gužva.

Prije svega, najsigurnije je skije prevoziti unutar vozila, ako imate uvjete za to (kombi vozilo ili veći automobil koji ima rupu za skije na stražnjem sjedalu kod naslona za ruke), ali većina skijaša ima običan automobil i to najčešće bez potrebnog mjesta za skije. Tada problem rješavaju krovni nosači, a skije je, iako treba paziti kako ih sigurno montirati, ipak lakše prevoziti na nosačima na krovu automobila nego, primjerice, bicikl. Ali, posljednjih nekoliko godina krovne su nosače za skije gotovo potpuno zamijenile duge zimske krovne kutije u kojima se mogu prevoziti skije, ali i sva skijaška oprema i prtljaga.

– Zbog aerodinamičnosti su sigurnije za transport skija, a ujedno čuvaju skije koje tijekom putovanja nisu na kiši i snijegu. Zadnje vrijeme prodajemo gotovo 90 posto kutija za prijevoz skija, a samo 10 posto običnih nosača. A mogu se, dakako, koristiti i ljeti samo za prijevoz stvari – kaže Smiljan Škorić iz tvrtke Biolab, koja je zastupnik poznatog švedskog proizvođača krovnih nosača i kutija te ostale outdoor opreme.

Pogledajte kakve skupocjene automobile voze hrvatski nogometaši:

krovni nosači i kutije za skije i opremu
1/2

Najprodavaniji su im trenutačno zimski modeli na akciji – Touring Sport (koji stoji 2393 kn), veći Touring L za 2987 kuna te još duži Motion XT XL za 4319 kuna.

Obični krovni nosači za skije su ipak osjetno povoljniji. Primjerice, nosači SnowPack 7322 za dva para skija stoje 818 kuna, nosači SnowPack 7324 za 4 para skija ili dva snowboarda 917,10 kuna, dok se dva modela za po šest pari skija ili četiri snowboara nude po cijenama od 1160 i 1277 kuna.

U drugoj zagrebačkoj trgovini Vindor nude se Mont Blanc nosači skija i snowboarda. Model Mont Blanc 535 Zermatt za dva para skija košta 464 kune, dok nosači za četiri para stoje od 866 kn, a za šest pari skija ili četiri snowboarda 1066 kn. Cijene krovnih kutija u kojima se mogu prevoziti skije kod njih kreću od 2000 kuna.

Nemojte zaboraviti da vam trebaju i poprečni krovni nosači na koje se montiraju nosači za skije i krovne kutije. Oni stoje od 550 do 2000 kuna, ovisno jesu li čelični ili aluminijski i kolika im je nosivost. A nosači i krovne kutije se mogu i unajmiti. Cijene nosača za skije se kreću već od 20-25 kuna po danu, krovnih kutija od 60-200 kn, dok se osnovni nosači iznajmljuju po 30-50 kuna dnevno.

Pogledajte i video o pripremi auta za zimu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije