Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao u Hrvatsku

Kreće od 154.900 kn: novi Qashqai jeftiniji od prethodnika

Nissan Qashqai
Foto: Nissan
28.09.2017.
u 11:25

Nissan je prije deset godina predstavio Qashqai, prvi pravi kompaktni crossover, nakon čega su SUV/crossover vozila postala najtraženija

Po početnoj cijeni od 154.900 kuna, na hrvatsko je tržište stiglo novo izdanje začetnika klase kompaktnih crossovera. Novi Nissan Qashqai tako je jeftiniji od prethodnika, od kojega je bogatije opremljen i dizajnerski dorađen.

Nissan je prije deset godina predstavio Qashqai, prvi pravi kompaktni crossover, nakon čega su SUV/crossover vozila postala najtraženija. Danas, kad stiže redizajnirana druga generacija Qashqaija, ovaj model na tržištu ima više od 20 konkurenata. No, Qashqai je još uvijek među najprodavanijima u Europi i još uvijek diktira trendove.

Nissan Qashqai
1/10

Osim niže cijene i blagog vizualnog dotjerivanja, redizajnirani Qashqai donosi poboljšana vozna svojstva, veći komfor i nove tehnologije poput inteligentnog sustava kočenja s prepoznavanjem pješaka. Sustav poluautonomne vožnje ProPilot bit će dostupan od proljeća 2018., a upravljat će upravljačem, ubrzanjem i kočenjem u jednoj traci na autocestama u gužvama te pri vožnji visokom brzinom. Temelji se na trima tehnologijama – sustavu za održavanje vozila u prometnom traku, inteligentnom tempomatu i sustavu za vožnju u gužvi.

Novi Nissan Qashqai serijski, među ostalim, donosi elektronički nadzor stabilnosti vozila, inteligentni nadzor šasije, ručni klima-uređaj, radio CD, Bluetooth, komande audio sustava, tempomata, putnog računala i Bluetootha na kolu upravljača, el. podizanje prednjih i stražnjih stakala, LED dnevna svjetla, LED stražnja svjetla.

Pogonski sustavi nisu mijenjani, pa je Qashqai i dalje dostupan s dva turbobenzinca – 1,2 DIG-T sa 115 KS i 1,6 DIG-T sa 163 KS (dostupan i uz CVT bezstupanjski mjenjač) i dva turbodizelaša 1,5 dCi sa 110 KS i 1,6 dCi sa 130 KS (dostupan i uz CVT ili 4x4 pogon). Dizelska ponuda cjenovno kreće od 173.306 kuna.

Komentara 1

Avatar davcro
davcro
15:19 28.09.2017.

Pravi auto za visoki hrvatski standard?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije