Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJPRODAVANIJI LAMBO

Kraj Gallardova desetljeća

lamborghini gallardo
Lamborghini
03.12.2013.
u 10:00

U 50 godina postojanja prestižne talijanske tvrtke proizvedeno je 30.000 Lamborghinija, a od toga je 14.022 Gallarda

Posljednji Gallardo sišao je s proizvodne trake u Lamborghinijevoj tvornici Sant’Agata Bolognese. Model s kojim karijeru završava Lamborghini prozveden u najviše primjeraka - ukupno 14.022 - je Gallardo LP 570-4 Spyder Performante crvene boje. Kupio ga je privatni kolekcionar. Gallardo je jedan od najuspješnijih supersportaša u povijesti i dokazao se kao ikona talijanskog dizajna ali i kao umjetnost stvaranja automobila.

Gallardo je nastao prije deset godina, u godini u kojoj je tvrtka obilježavala 40. rođendan. Označio je važnu prekretnicu. U Lamborghinijeva prva četiri desetljeća godišnje se proizvodilo svega 250 Lamborghinija. U Gallardovom desetljeću proizvodnja je dosegla novu dimenziju s godišnjom proizvodnjom oko 2000 automobila. Sjajna karijera Lamborghinijevog Gallarda počela je 2003. na Geneva Motor Showu.

Njegov jedinstven, ekstreman dizajn - kojeg je osmislio Lamborghinijev centar stila - izvanredna dinamika i kvaliteta tvorili su osnovu za uspjeh koji je potrajao čitavo desetljeće. Proizvodio se u 32 različite inačice te se prodavao u 45 zemalja diljem svijeta. U godini obilježavanja 50. obljetnice Lamborghinija bilježi se i kraj Gallardove priče o uspjehu. Gallardo s 14.022 proizvedenih primjeraka čini gotovo polovicu od 30.000 svih Lamborghinija, proizvedenih od osnivanja tvrtke 1963. godine.

>> Labuđi pjev razjarenog bika Gallarda - do stotke za 3,4 s

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije