Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes-Benz GLB

Kompaktni SUV iz Stuttgarta prvi put stiže i kao sedmerosjed

Mercedes GLB
Foto: Mercedes-Benz
1/19
20.06.2019.
u 09:00

Novi Mercedesov SUV nudit će se uz 4Matic sustav pogona na sva četiri kotača s četiri načina rada i sustavom promjenjive raspodjele okretnog momenta.

SUVomanija drma tržištem, a iznimka nisu ni premium proizvođači, pa ne čudi podatak da je trenutačno svaki treći prodani Mercedes-Benz iz nekog od SUV segmenata automobila. Zbog toga proizvođači neprestano predstavljaju nove SUV modele. Mercedes je tako predstavio još jedan SUV – model GLB, a prema njihovim oznakama vrlo se lako može zaključiti da se radi o SUV automobilu koji se temelji na B klasi. Baš kao i mnogo puta do sada, premijerne fotografije snimljene su u Hrvatskoj, na omiljenoj lokaciji automobilske industrije – otoku Pagu.

I baš kao što je B klasa model jednovolumenskog oblika kojem je prostranost među najvećim adutima, tako i GLB igra na kartu prostranosti. S dužinom od 463,4 cm i međuosovinskim razmakom od 282,9 cm (10 cm većim od B-klase), novi je Mercedesov svestrani SUV namijenjen obiteljskim korisnicima, kao i svima onima kojima je prostranost u kabini jedan od bitnih kriterija kod odabira automobila.

Mercedes GLB
1/19

Osim toga, GLB se može, osim u standardnoj verziji s pet sjedala, naručiti i sa sedam sjedala. Prvi je kompaktni Mercedes koji se nudi kao sedmerosjed. Sjedala u trećem redu osobama do visine od 168 centimetara nude udoban prostor. Opsežna sigurnosna oprema uključuje naslone za glavu koji se uvlače, sigurnosne pojaseve sa zatezačima, zračni jastuk za bočne prozore, kao i četiri sidrišta za prikladna dječja sjedala, pa se u GLB-u mogu pričvrstiti do četiri dječja sjedala straga.

Očekivano, unutrašnjost je u velikoj mjeri preuzeta iz lanjskih noviteta, A-klase i B-klase. Nudi se, dakako, posljednja generacija MBUX infotainment sustava koji standardno dolazi s dva 7-inčna zaslona ili opcijski s dva 10,25-inčna zaslona.

Kapacitet prtljažnika je od 560 do 1755 litara (brojke za peterosjede). Na zahtjev se drugi red sjedala može podesiti uzdužno, a nagib naslona sjedala može se standardno podesiti u nekoliko stupnjeva.

Novi Mercedesov SUV nudit će se uz 4Matic sustav pogona na sva četiri kotača s četiri načina rada i sustavom promjenjive raspodjele okretnog momenta.

U ponudi će biti dva benzinska motora i dva dizelaša. Početni je benzinac 1,33-litreni četiricilindarski turbobenzinski motor sa 163 KS i 250 Nm okretnog momenta, a stiže sa 7 DCT automatskim mjenjačem. Snažniji je 2-litreni turbobenzinac sa 224 KS i 350 Nm, koji do stotke sprinta za 6,9 s i ima najveću brzinu od 236 KS. Dizelaši imaju dvije litre obujma, slabiji razvija 150 KS i 320 Nm te opcijski dolazi s 4Matic pogonom, a jači ima 190 KS i 400 Nm i dolazi isključivo s pogonom na sve kotače. Proizvodit će se u meksičkoj tvornici Aguascalientes, a krajem godine stiže na europsko tržište.

VIDEO Ovo je top 5 najprodavanijih novih automobila u Hrvatskoj:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije