Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIMAC CONCEPT_ONE

Koja zemlja gradi najbrže automobile? Evo koja je Hrvatska među prvih 10

Rimac Concept_One
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
16.12.2016.
u 18:08

"Rimac Concept_One iz Hrvatske prikazuje budućnost u kojoj će superautomobili biti ekološki prihvatljivi i zapanjujuće brzi"

Naša autoindustrija nije jaka kao ona u susjednim zemljama, ali zahvaljujući Rimac Automobilima Hrvatska se proslavila i na tom polju.

Prošli tjedan na eBayju je objavljen popis deset zemalja koje proizvode najbrže aute, a na tom popisu se kao sedma našla i Hrvatska jer Rimac Concept_One postiže najveću brzinu od 355 km/h.

"Rimac Concept_One iz Hrvatske prikazuje budućnost u kojoj će superautomobili biti ekološki prihvatljivi i zapanjujuće brzi", piše u tekstu u kojemu se ističe da je auto iz Svete Nedelje čak pobijedio Porsche 918 Spyder u utrci ubrzanja.

Na prvom mjestu inače je SAD (Hennessey Venom GT, 435 km/h), a slijede Francuska (Bugatti Chiron, 433 km/h) i Švedska (Koenigsegg Regera, 410 km/h).

>> Mate Rimac: Ovo je jadno, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo

>> Rimac i LaFerrari (opet) odmjerili snage. Evo tko je ovaj put pobijedio

Komentara 2

Avatar Majstor Života
Majstor Života
19:18 16.12.2016.

ja bre nisam ni znao da vi pravite auta, i to ovakva.Svaka čast. I mi pravimo...dobro ne baš pravimo,sklapamo Fiat 500 L. Od naših delova.. dobro nije baš naših, uvozimo ih uglavnom...ali papirologija naša 100%

KA
kajbum
02:24 17.12.2016.

Kolko auta pravi rimac godisnje 3-5 mozda. Sila smo. Pokoritcemo citav svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije