Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička atrakcija

Kineska agencija snimila reportažu o Yugićima u Zagrebu: 'To je kao član obitelji'

Yugo
Foto: YUGOcar adventure
03.10.2018.
u 10:34

Xinhua navodi kako je Yugo postao turistička atrakcija u glavnom gradu Hrvatske

Interes za Yugo, po mnogima jedan od najgorih automobila svih vremena, i dalje ne jenjava. Kineska državna novinska agencija Xinhua tako je objavila kratku videoreportažu o tvrtki koja u Zagrebu iznajmljuje ove automobile.

Xinhua navodi kako je Yugo postao turistička atrakcija u glavnom gradu Hrvatske. Riječ je o autu koji je, kako kažu, zahvaljujući niskoj cijeni bio najslavniji automobil u bivšoj Jugoslaviji, što je, doduše, upitna konstatacija s obzirom na brojne druge modele automobila koji su bili popularni u SFRJ.

– Za nas Yugo nikad nije bio samo automobil. Za nas koji živimo u zemljama bivše Jugoslavije Yugo je član obitelji, Yugo je naš najbolji prijatelj – kaže Antonija Buntak, vlasnica turističke agencije AB Travel i osnivačica tvrtke YUGOcar Adventure.

Tvrtka, između ostalog, nudi dva jednodnevna putovanja – jedno do Kumrovca, rodnog sela bivšeg predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, te drugo do tvornice Rimac Automobila.

Inače su u ponudi tri Yuga, Božo, Zagi i Žuti iz 1987. i 1989. godine. Prema informacijama na stranici, unajmljivanje na četiri sata stoji 49 eura, deset sati je 79 eura, a 24 sata 109 eura. Unajmljivači moraju dati i polog od 300 eura koji će im biti vraćen kad vrate automobil bez oštećenja.

Pogledajte i video o vojnom avionu F-35

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar heyhay
heyhay
11:22 03.10.2018.

Odličan auto za sve jugiće kupite ga i vozite ga osječajte se kao u jugoslaviji, odlična kupovina za sve jugonostalgičare.

Avatar zong
zong
13:44 03.10.2018.

Najveća ironija što se smijemo Jugu a danas nismo u stanju napraviti niti nešto tako jadno kao što je Jugo... Danas smo bijedni da ne možemo biti više a furamo se na neki ponos... Pa na štaaa smo ponosni, što nam Brisel zapovijeda ili što smo spremni na mig NATOa ići ginuti opet u Galiciju... Bože jadne li zemlje...

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:47 03.10.2018.

Šugoslavenska propaganda ne miruje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije