Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SAMO ZELENO'

Kina uvodi konačnu zabranu benzinaca i dizelaša

peking
Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL
10.09.2017.
u 12:10

Kineski komunistički vođe pokazali su velik apetit u rastućoj industriji električnih automobila u kojoj, tvrde, Kina može preuzeti vodeću ulogu na tržištu

Kina se pridružuje Francuskoj i Velikoj Britaniji u skorašnjoj zabrani svih benzinaca i dizelaša, javlja Independent.

Odluka je to kineske auto-industrija kojom zauvijek pozdravlja proizvodnju automobila na klasičan pogon tj. na fosilna goriva.

Iako datum zabrane još nije usuglašen, mediji javljaju kako Peking požuruje proizvođače, koji u Kini odnose velik dio gospodarskog kolača.

Kineski komunistički vođe pokazali su velik apetit u rastućoj industriji električnih automobila u kojoj, tvrde, Kina može preuzeti vodeću ulogu na tržištu. 

Komentara 33

RE
REYAM
14:11 10.09.2017.

Ako se Kina pridružuje Francuskoj i V.Britaniji, znači da su i evropske nekomunističke vođe pokazale velik apetit. Što će nam onda INA za koju apetiti pokazuju naše vođe.

ZV
Zvjerko
14:04 10.09.2017.

Najčišća energija je nuklearna, koliko god mi to poricali. Hidroenergija zahtjeva velike brane koje narušavaju eko sustav, vjetroelektrane su neučinkovite, sloarna elektrane zahtjevaju ogromni prostor da bi bile učinkovite, o fosilnim gorivima ne treba trošiti riječi. Jedino nuklearna energija ne uništava okoliš, a s današnjim tehnologijama nikada nisu bile sigurnije.

DU
Deleted user
13:56 10.09.2017.

Za punjenje tih novih ekoloski dobrih elektricnih automobile sagradit ce jos 1000 termoelektrana na ugljen I sa time ce poboljsati kvalitetu zraka u Kini. NOT!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije