Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast u Europi

Kia u pola godine prodala 268.305 auta

Kia Niro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
20.08.2019.
u 07:59

Prodaja novog Ceeda porasla je za 41% u odnosu na prošlu godinu, a prodaja modela Niro - koji se nudi kao hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo – povećala se za 40%, na 31.133 primjerka

Kia Motors zabilježila je najbolje polugodište u Europi ikada. Po podacima europske udruge proizvođača automobila (ACEA), Kia je u zemljama članicama EU i EFTA u prvih šest mjeseci ove godine ukupno prodala 268.305 vozila, što je 1,6% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Istovremeno se i povećao Kijin tržišni udio i to s 3,0% na 3,2%.

Prodaja novog Ceeda porasla je za 41% u odnosu na prošlu godinu, a prodaja modela Niro - koji se nudi kao hibrid, plug-in hibrid i potpuno električno vozilo – povećala se za 40%, na 31.133 primjerka.

Ključne riječi
Kia

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije