Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirali smo

Luksuzno opremljen: kvaliteta izrade u Picantu na razini je kompaktne klase

Kia Picanto
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
05.03.2018.
u 11:54

Kvaliteta izrade i ponuda opreme u Picantu na razini je kompaktne klase

Po prodaji i kvaliteti svojih automobila, Kia krupnim koracima grabi prema vrhu, a to se možda najbolje vidi kod najmanjeg modela - Picanta. Već je prošla generacija bila vrlo solidna, a kvaliteta izrade i ponuda opreme u trećoj generaciji gradskog minija na razini je kompaktne klase. Malo se koji proizvođač može pohvaliti ovako robusnim i luksuznim malim autom dugačkim samo 360 cm, ali sa začuđujućom prostranošću u kabini, praktičnim peterim vratima i prtljažnikom od čak 255 litara. Time je Picanto jedan od najprostranijih gradskih mališana, a dimenzije su mu i dalje idealne za vožnju gradskom gužvom gdje se najbolje snalazi.

No, Picanto je i uz početni 1,0 trocilindarski benzinac sa 67 KS i 96 Nm okretnog momenta automobil s kojim možete na duže putovanje (14 s do stotke, 160 km/h najveća brzina). Pogotovo stoga što je izolacija buke za ovako mali auto odlična. Ključ je u masi od samo 900 kg, zbog kojih je Picanto živahan. Zabavno ga je i voziti, bez obzira na njegovu visinu, a potrošnja je i pri bržoj vožnji ispod 6 l/100 km.

Testni je primjerak, sukladno nazivu paketa LX Luxury, zaista luksuzno opremljen. Ima, primjerice, alu naplatke, automatsku klimu, 7-inčni ekran sa satelitskom navigacijom i kamerom za vožnju unatrag, tempomat. Mnogo, s obzirom da pripada klasi najmanjih gradskih automobila.

Cijena mu je 105.660 kuna, ali trenutačno je najisplativija kupnja modela s istim motorom i solidnom opremom EX Fun (klima-uređaj, maglenke, el. paket za sva stakla, upravljač s komandama za audio uređaj, kočioni diskovi na svim kotačima...) koji stoji 82.990 kuna.

10 stvari koje možda niste znali o Yugu:

Kia Picanto
1/11
Ključne riječi

Komentara 1

IB
ibiza
16:40 05.03.2018.

koliko novaca toliko muzike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije