Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATRAKTIVAN I PROSTRAN

Karavanska verzija Hyundaija i30 donosi privlačan dizajn i prtljažnik od 602 litre

Hyundai i30 Tourer
Foto: Hyundai
1/6
03.03.2017.
u 08:36

Tourer verzija treće generacije korejskog kompakta i30 donosi privlačan dizajn i prostranu unutrašnjost s prtljažnikom zapremnine 602 litre

Karavanske izvedbe kompakata sve su popularnije u Europi, dok u Hrvatskoj još uvijek mnogo bolje prolaze klasične peterovratne izvedbe. Ali, i to se polako mijenja. Primjerice, lani je otprilike svaka četvrta Škoda Octavija u Hrvatskoj prodana u Combi izvedbi, dok su nove verzije karavanskih inačica sve privlačnije i atraktivnije. Jedna od takvih je i Hyundai i30 Tourer, karavanska izvedba korejskog kompakta, koja će premijerno biti predstavljena na Salonu automobila u Ženevi početkom ožujka.

Odlična sigurnosna oprema

Dakako, izvedena je iz treće generacije modela i30 koji u hatchback verziji u travnju stiže na naše tržište po početnoj cijeni od 114.990 kuna (za benzinac sa 100 KS i Comfort opremom). Model i30 i njegova Tourer verzija dizajnirani su, razvijeni, testirani i proizvedeni u Europi, prema zahtjevima europskih kupaca.

– Padajuća linija krova i dinamične proporcije daju i30 Toureru gotovo kupeovsku siluetu. Elegantan i dinamičan profil dodatno je naglašen bogatim kromiranim okvirom bočnih prozora. Tourer prati Hyundaijev dizajnerski identitet s kaskadnom rešetkom hladnjaka – objasnio je Thomas Bürkle, glavni dizajner Hyundaijevog europskog centra.

Elegantan dizajn nije naškodio prostranosti pa i30 Tourer ima jedan od najprostranijih prtljažnika u segmentu - prima čak 602 litre, a može se proširiti do 1650 l. S ukupnom dužinom od 458,5 cm, 24,5 cm je duži od peterovratne izvedbe (434 cm), jedan je centimetar niži, a širina (179,5 cm) i međuosovinski razmak (265 cm) identični su hatchbackovima. Hyundai tvrdi da i30 Tourer nudi najbolji standard aktivne sigurnosti u klasi pa se, dakako, očekuje maksimalnih 5 zvjezdica na EuroNCAP testu sigurnosti.

Očekivano traženiji dizel

Od sustava se nude, primjerice, autonomno kočenje u nuždi, zadržavanje u voznom traku, automatska kontrola dugih svjetala, sustav koji otkriva umor vozača i upozorava na potrebu za odmorom. Sustav autonomnog kočenja u nuždi pomoću senzora kamere djeluje u tri faze. Prvo upozorava vozača vizualno i zvučno, potom kontrolira kočnicu prema opasnosti od sudara, a prema potrebi primjenjuje maksimalnu silu kočenja kako bi se izbjegao sudar ili umanjila šteta, ako je sudar neizbježan. Opcijski sustav prepoznavanja pješaka koristi prednji radar i izbjegava ili ublažava posljedice naleta na pješaka.

Nudit će se tri pogonska agregata: dva turbobenzinca sa 120 (1,0 T-GDI) i 140 KS (1.4 T-GDI), kao i našem tržištu zanimljiviji turbodizelaš 1,6 CRDI sa 110 KS.

>> Hyundai i30 - nijansu ispod najboljih, a mnogo jeftiniji od njih

Biste li radije kupili karavan ili standardnu verziju?

Komentara 1

KA
Kadjar
23:33 07.03.2017.

Osnovni benzinski Tipo je 15.000 kn jeftiniji od benziskog osnovnog I 30 a nudi u osnovnoj opremi alu felge, kožu na volanu i mjenjaču i još mnogo toga! Smatram da se Hyundai u posljednjih par godina uobrazio i precijenio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije