Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Test: Opel Zafira

Kao stvorena za duga obiteljska putovanja

Opel Zafira
10.08.2014.
u 17:00

Zafira Tourer spada među najpoželjnije velike jednovolumene, a sada ima i novi motor, 1,6-litreni dizelaš sa 136 KS i 320 Nm

Ako još uvijek i postoji netko tko gaji predrasude prema monovolumenima - kao ružnima, dosadnima u vožnji, sporima - danas postoji niz modela koji će ga u potpunosti razuvjeriti. Jedan od njih je i Opelova Zafira Tourer koja, osim što odlično izgleda i razmjerno je zabavna za voziti, nudi praktičnu, prostranu i udobnu unutrašnjost. No, kada je u pitanju izbor motora, još uvijek postoji bojazan da za velik automobil poput ovog “mali” motor nije adekvatan. Kakva je, dakle, Zafira Tourer s novim 1,6-litrenim dizelašem? Kao i u Astri, Astri GTC i Merivi, najsnažnije izdanje ovog motora razvija 136 KS i 320 Nm, što se na papiru doima taman dovoljno. Dojam u vožnji, s druge strane, nešto je drukčiji, no u pozitivnom smislu.

Istina, Zafira Tourer s ovim dizelašem ne juri, no sumnjamo da će ju bilo koji vozač peteročlane obitelji smatrati sporom. Dapače, performanse se doimaju boljima nego na papiru, pa ovako motorizirana Zafira nema problema ni sa zahtjevnijim pretjecanjima. U potrošnji nije lako postići deklariranih 4,1 l/100 km, no i sa 6,3 litre većina vozača bit će više nego zadovoljna.

Unutrašnjost možete prilagođavati potrebama - drugi red čine tri zasebno podesiva sjedala, a ako se odlučite na opciju trećeg, moći ćete prevesti dvoje djece koja se neće žaliti na manjak prostora. Testirani primjerak s Active paketom sadrži većinu opreme dostatne za udobna putovanja, a cijenom od 203.100 kuna ovakva Zafira je vrlo primamljiva. S početnom Selection opremom cijena iznosi 187.250 kuna.

>> Kineski Gelly među sigurnijima, Fordov pick up među najnježnijima

>> Za obitelj koja putuje prvom klasom

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
00:41 11.08.2014.

skupo, barem 50t kn previse.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije