Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Kao i vodeći europski autoklubovi razvijat ćemo i usluge u turizmu

Poslovanje AK Siget nije dovedeno u pitanje ni u jednom trenutku te je ono i danas iznimno stabilno, kako financijski tako i u svim drugim aspektima poslovanja, ističe prof. Marinko Jurčević
02. listopada 2019. u 19:33 0 komentara 306 prikaza
Marinko Jurčević
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Nakon šokantnog privođenja i ostavke sada već bivšeg predsjednika Autokluba Siget Damira Škare, koji je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je silovao i spolno uznemiravao zaposlenicu tog najvećeg auto-kluba u Hrvatskoj, održana je izvanredna skupština udruge na kojoj je za novog predsjednika izabran dosadašnji zamjenik predsjednika Marinko Jurčević, za zamjenicu predsjednika Ida Posavec, a izabrani su i novi članovi upravnih tijela.

crne statistike Na ovaj dan pogine najviše ljudi u prometu, a mladi vozači nisu najopasniji na cestama

Novog predsjednika Marinka Jurčevića, redovitog profesora na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu gdje vodi Katedru za pravo i ekonomiku, koji je dosad bio zamjenik predsjednika AK Siget, pitali smo kakvo je zatečeno stanje u AK Siget nakon odlaska bivšeg predsjednika Damira Škare?

Profesionalni standardi

– Autoklub Siget po brojnosti članova najveći je autoklub u Hrvatskoj te u ovome trenutku ima više od 35 tisuća aktivnih članova kojima svakodnevno nudimo profesionalnu i stručnu uslugu. Poslovanje AK Siget nije dovedeno u pitanje niti u jednom trenutku te je ono i danas iznimno stabilno, kako financijski tako i u svim drugim aspektima poslovanja. Sve planirane aktivnosti obavljaju se redovito i prema uobičajenom ritmu te sam uvjeren kako će se na jednak način nastaviti obavljati i u budućnosti. Svi zajedno, od novih članova upravljačkih tijela AK Siget do samih zaposlenika koji su pokretač našeg autokluba, svoj posao obavljaju savjesno, prema profesionalnim standardima i stručno, a kako bi našim članovima i korisnicima osigurali najvišu razinu usluge – rekao nam je Marinko Jurčević.

Damir Škaro Bivši zastupnik HDZ-a Sud odbio žalbe Damira Škare na zatvaranje i pokretanje istrage

Uhićenje bivšeg predsjednika imalo je veliki medijski odjek, a novi predsjednik objašnjava da negativni publicitet nije utjecao na poslovanje auto-kluba.

– AK Siget je profesionalno ustrojena organizacija i kao takva je otporna na različite okolnosti i nepoželjne situacije. Ovu konkretnu situaciju ne mogu komentirati do daljnjeg, jer je istraga u tijeku, a i zbog naputaka nadležnih institucija te zaštite i poštivanja prava svih strana uključenih u slučaj. Želim i ovim putem istaknuti kako je u svom dugogodišnjem djelovanju AK Siget posvećen zaštiti interesa svih svojih članova i zaposlenika te se uvijek vodio i bit će vođen najvišim profesionalnim standardima s ciljem pružanja kvalitetne usluge svim svojim korisnicima.

AK Siget osuđuje sve oblike nasilja i postupanja protiv interesa i prava bilo koje osobe te ćemo ostati angažirani u njihovu sprječavanju i sankcioniranju, kao i surađivati sa svim nadležnim institucijama. AK Siget je sustav s dugogodišnjom tradicijom i velikim brojem vjernih članova te sam uvjeren kako ćemo i u narednim godinama biti prepoznati kao najbolji autoklub te tako privući i nove članove te korisnike – kaže prof. Marinko Jurčević.

Ciljevi novoizabranog vodstva su prije svega daljnje jačanje tržišne pozicije na području usluga koje AK Siget nudi uz jasno definiranu strategiju razvoja koja za cilj ima razvoj i unaprjeđenje postojećih usluga, ali i iznalaženja novih mogućnosti financiranja putem razvoja novih usluga.

Damir Škaro Maksimirsko naselje HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Škare

– Našim radom želimo opravdati povjerenje koje su nam ukazali članovi Skupštine. Uvjeren sam kako ćemo ispunjavanjem naših poslovnih ciljeva u tome i uspjeti, stavljajući na prvo mjesto interese naših članova te dostojanstvo i najbolje uvjete rada za naše zaposlenike. Ono što vidimo kao prostor za najveći iskorak jest pokretanje novih aktivnosti i usluga, prije svega u sektoru turizma. Danas je taj trend iznimno prisutan diljem Europe i upravo zbog toga želimo se ugledati na vodeće europske autoklubove, a našim članovima ponuditi nove i kvalitetne usluge. Kada govorimo o ovom aspektu razvoja, ističem kako je AK Siget već pokrenuo konkretne aktivnosti koje nastavljamo razvijati. Vjerujem kako ćemo iste ubrzo ponuditi našim korisnicima, na vrhunskoj razini, kao što je to bilo i do sada u poslovima koje obavljamo već dugi niz godina – govori Jurčević.

Korektan odnos s HAK-om

Godinama je odnos između Hrvatskog autokluba (HAK), kao krovne organizacije i najvećeg auto-kluba u Hrvatskoj AK Siget, barem neslužbeno, zategnut. Kako vidite suradnju u budućnosti i očekujete li da ćete i dalje imati svog predstavnika u upravnom odboru HAK-a u kojem je još uvijek vaš bivši predsjednik Damir Škaro?

HAK Šire mrežu kamera Novi radari stigli prometnoj policiji, vide sve, a HAK proširio karte

– Odnos AK Siget kao najvećeg udruženog kluba u asocijaciji HAK-a je oduvijek bio profesionalan, što znači da su sve stručne službe jako dobro surađivale na obostrano zadovoljstvo. Logično je i očekujem da će se takav odnos nastaviti. HAK je ustrojen prema Zakonu o Hrvatskom autoklubu, tako i rad njegovih tijela, zbog čega sam uvjeren kako će HAK sukladno tome akceptirati i ove novonastale promjene u AK Siget te da ćemo participirati u upravljačkim tijelima HAK-a na dobrobit čitave organizacije. Kao organizacija koja iznimno poštuje procedure i propisane zakone te pravilnike, odluku o načinu participacije prepuštamo za to nadležnim tijelima, točnije Skupštini i upravnim tijelima Hrvatskog autokluba. Uvjeren sam da kao autoklub s bogatim iskustvom i dugogodišnjim radom s velikim brojem članova imamo znanja i snagu doprinijeti razvoju svih usluga te poslovanja HAK-a. Kao i do sada bit ćemo kooperativan i snažan partner u razvoju naših organizacija.

NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.