Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČIŠĆENJE AUTA

Kako se riješiti insekata sa stakla i karoserije

pranje auta
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
05.06.2016.
u 10:00

Nanopremaz vjetrobranskog stakla stvara nevidljivi zaštitni sloj molekule SiO2

Prašina i insekti, pogotovo kada se putuje autocestom većim brzinama, opterećuju vozača i lijepe se za vjetrobransko staklo. Zbog toga je i staklo potrebno redovno održavati. Sredstvo za čišćenje ne smije sadržavati amonijak, ali ni alkohol. Krpa od mikrofibre je najbolja jer čisti najbolje i ne izaziva ogrebotine, a preporuka je da ne brišete stakla kružnim pokretima, već pokretima gore-dolje i lijevo-desno.

Nanopremaz vjetrobranskog stakla stvara nevidljivi zaštitni sloj molekule SiO2 koji štiti staklo od prljavštine, kukaca i izmeta ptica te odbija vodu s vjetrobranskog stakla i tako štedi metlice brisača. Već pri brzinama od 70 km/h brisači više nisu ni potrebni. Uz nanotehnologiju u noćnoj vožnji nema zasljepljenja i loma svjetlosti. Mušice koje se ljeti lijepe na staklo uklanjaju se bez poteškoća. Set za nanošenje premaza stoji oko 370 kn po autu. 

Topla voda najbolje je rješenje za skidanje prljavštine s karoserije. Što je nečistoća na vozilu starija, potrebno je više strpljenja. Nečiste dijelove natopite toplom vodom te mekanom spužvom prebrišite nečistoću. Ne koristite deterdžent za pranje posuđa jer može nagristi lak, a i može biti štetan i za gumene dijelove. Koristiti se može šampon za auto, kojim natopite prljavštinu, pričekajte minutu te prebrišite spužvom i isperite.         

>> Ne može se auto bez kontrole voziti od jednog do drugog redovnog servisa

>> 5 stvari koje na vozilu morate provjeriti nakon zime

Komentara 7

TR
trnjedotokija
14:31 05.06.2016.

hehe 370kuna,za to dođem do splita tamo i nazad starom cestom ili odem na janjetinu,,

HH
helgin@hogar
13:52 05.06.2016.

to vase smece od 370 kn, moze se naci u trgovini od 60kn, da, ne trebaju brisaci, jer na masnom staklu kapljice se sklizu! a sto kad se vozi po gradu, pa brzina nije dovoljna da se kapljice odsklizu? onda moraju brisaci raditi! tada nastaje masno sr.nje na sajbi!

ZL
zlatnirat
10:43 05.06.2016.

Nano premaz poboljsava i kod kise klizanje kapljica, bez ukljucivanja brisaca cisto staklo, ali kod udara kamencica lakse dolazi do pucanja stakla i za mene je to od tada aut, jer sam na forumima i od drugih cuo isto da im je staklo "lakse" puklo, steta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije