Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKTANSKA KARAVANA

Kako je Pink Wing predstavio Hrvatsku svijetu i pogledajte još jednom neke od najboljih svjetskih auta na našim prometnicama

Pink Wing karavana
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
28.06.2022.
u 10:19

Pink Wing karavana protutnjala je Hrvatskom, a slika koju smo poslali u svijet govori i više od milijun riječi

Kada bi vam sada zazvonio mobitel i glas s druge strane “žice” bi vam javio da ste upravo osvojili besraman iznos novaca, što bi vam prvo palo na pamet, osim dajte malo šećera i vode da dođem k sebi. Većina nas bi najvjerojatnije odabrala egzotičan automobil po mogućnosti bez krova, pun tank najboljeg goriva i ergelu konja pod poklopcem motora s kojima ćemo sljedećih dana prijeći Hrvatsku uzduž i popreko, vozeći se po najboljim vozačkim cestama i probavajući najbolje gastronomske specijalitete.

To je san mnogih i baš zato je Pink Wing, jedinstveni auto-moto-gastro-turistički-lifestyle događaj promocija Hrvatske u rangu naših najboljih sportaša. Jer kako opisati doživljaj vožnje u najboljim automobilima današnjice po nekim od najboljih zavojitih cesta na svijetu uz naš plavi Jadran prema restoranima koji nude specijalitete. A sad uzmite broj objava i lajkova po osobi, zbrojite sve sudionike, pomnožite brojku s njihovim pratiteljima i dobijete brojku koju najvjerojatnije ne znaju pročitati ni studenti matematike.

Ono kad je Mercedes AMG najjeftiniji parkirani automobil…
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ruta je ove godine počela u Zagrebu, ispred Meštrovićevog paviljona (ili Doma HDLU ili Džamije, ovisi pod kojim imenom znate taj dio grada), a završila je u Šibeniku na rivi na Ininom maloprodajnom mjestu (točnije u Fresh Corneru u centru grada gdje je najbolji hot dog u gradu nakon noćnog izlaska – Wild dog). Između starta i cilja, put ih je kroz 4 dana vodio preko Medvednice, Muzeja seljačke bune, dvorca Trakošćan, baroknog Varaždina, nezaobilaznih Plitvičkih jezera, Benkovca, Murtera, Pirovca i Skradina. Na određenim lokacijama, koje su bile tajne prije samog dolaska na destinaciju, organizirani su ekskluzivna druženja za vozače uz najpoznatije hrvatske delicije i specijalitete.

Vozači su između lokacija koristili kombinaciju dobro poznatih autocesta i manje poznatih skrivenih dragulja, cestica koje bi svaki pravi vozač u duši poželio svaki dan prolaziti iznova. Checkpointi između lokacija su bila INA maloprodajna mjesta gdje su sudionici karavane i popratno osoblje dotakali svoje ljubimce vrhunskim Class Plus gorivima i okrijepili se kavom za daljnje putovanje ili ukusnim zalogajima u Fresh Cornerima. Jurilice ovakvog tipa zahtijevaju najbolja premium goriva i optimizirani su kako bi radili samo najkvalitetnijim proizvodima, pa su Inina maloprodajna mjesta i Class Plus goriva s aditivima bila logičan izbor za podršku na proputovanju Hrvatskom.

Vozači su predah uz točenje goriva imali na INA maloprodajnim mjestima
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Osim našeg turizma i ovakve jedinstvene promocije naše zemlje koju ćemo najvjerojatnije tek osjetiti na ljeto, još jedan dobitnik, tj. više njih, su ljubitelji automobila, koji su imali priliku uživo vidjeti automobile kakvi se ne viđaju ni na ulicama Monaca svaki dan. A egzotike nije nedostajalo, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin… O kakvom popisu se radi najbolje govori činjenica da na kraju popisa dolaze “obični” AMG Mercedesi i M BMW-i, a vama ostavljamo da uživate u fotogaleriji najboljih automobile današnjice na našim cestama.

Pink Wing karavana
1/66

Svi vozači su bili složni da je ovogodišnja ruta bila pun pogodak, pa eto vam ideje i za vikend izlete, bez obzira na to što nemate automobil od milijun i više kuna, ako uživate u vožnji i dobroj klopi, napravite i sami svoj “mini Pink Wing” izlet. Na raspolaganju su vam i ista INA maloprodajna mjesta na kojima su super automobili punili premium gorivo Class Plus: INA Lepoglava, INA Ljubeščica, INA Plitvice Mall, INA Prokljan i INA Šibenik Riva ili bilo koje drugo Inino maloprodajno mjesto na vašoj ruti. Napravite pauzu i vozite odmorni, dvorci i ceste neće nigdje pobjeći, a dobra kava i odmor će vam značiti više nego 15 minuta koje ste potrošili ispijajući ju u Fresh Corneru.

Sadržaj omogućila INA

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije