Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upotpunjena obitelj

Još otmjeniji i učinkovitiji modeli DS3 i DS3 Cabrio

DS3
Foto: DS
1/3
29.01.2016.
u 18:00

Prepoznatljivost modela zadržana je unatoč uvođenju novog prednjeg kraja, kojim se DS3 uklopio u ostatak game premium marke

Luksuzna marka PSA grupacije, francuski DS, u jednom od najstarijih i najpoznatijih muzeja na svijetu - u pariškom Louvreu - pred samo 550 uzvanika iz čitavog svijeta premijerno je pokazao novi DS3. Najmanji model premium obitelji oslonjene na vrijednu tradiciju tako je u neposrednoj blizini Mona Lise pokazao kako mu stoji novo obiteljsko lice. Nakon modela DS5 i DS4, i DS3 je ponio novu, za DS specifičnu masku šesterokutnog oblika, tzv DS wings.

Više od 3 milijuna kombinacija

Uz novi prednji kraj, izmjene obuhvaćaju nove mogućnosti personalizacije i još više funkcija, poput internetskih usluga i sustava pomoći u vožnji. Ipak, zadržana je prepoznatljivost odnosno lebdeći krov, dvobojna karoserija i linija na sredini karoserije u obliku peraje morskog psa. Mogućnosti personalizacije su povećane. DS3 trenutačno nudi 78 mogućih kombinacija različitih krovova i boja karoserije, što daje više od 3 milijuna mogućnosti s obzirom na sve elemente vanjske i unutarnje personalizacije te na različite motore dostupne ovisno o razini opreme.

Zahvaljujući najnovijem 7-inčnom dodirnom zaslonu u boji, pristup funkcijama automobila je jednostavniji - na središnjoj je konzoli 20 gumba manje - a preko zaslona se može upravljati funkcijom Mirror Screen.

Novi EAT6 mjenjač

Ovu je funkciju moguće koristiti putem aplikacija Apple CarPlay™ ili MirrorLink® te se njome može upravljati pametnim telefonom izravno na zaslonu armaturne ploče. Preko aplikacije Apple CarPlay™, vozač može intuitivno telefonirati, služiti se aplikacijom Karte, slušati glazbu ili pristupiti svojim porukama samo jednom riječju ili pritiskom gumba.

Svestrani gradski DS automobil, koji je odnedavno opremljen mjenjačem najnovije generacije EAT6 sparenim s motorom PureTech 110, sada dolazi i s trocilindarskim motorom PureTech 130 s turbopunjačem. Također, novi DS3 i DS3 Cabrio bit će dostupni u izvedbi Performance sa snagom od 208 KS. Ponuda obuhvaća ukupno osam motora. Na našem se tržištu novi DS3 očekuje u travnju, nakon premijernog izlaganja na Zagreb Auto Showu.

 

>> Luksuzniji francuski kompakt robusnoga duha

>> Novi DS3 model u Hrvatsku je donio i novi svjetlosni potpis

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije