Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDIZAJN

Još atraktivnija i štedljivija Peugeotova velika limuzina

Peugeot 508
Foto: Peugeot
1/2
25.06.2014.
u 10:30

Novost je THP sa 165 KS, a najštedljiviji dizelaš sa 150 KS ispušta 105 g/km CO2

Tri godine nakon predstavljanja Peugeot je obnovio svoju limuzinu iz D segmenta, model 508, koji će službeno biti predstavljen na salonima u Moskvi i kineskom Chengduu, a potom i na jesenskom pariškom Salonu automobila.

Nova maska sada je okomitija s prepoznatljivim znakom lava u središtu. Prednji dio vozila također je prepoznatljiv po svjetlima − farovima, dnevnim svjetlima, žmigavcima i maglenkama − u visokotehnološkoj 100 % LED izvedbi. Vizualni potpis je istaknut dnevnim svjetlima koja su kao standardni dio opreme ugrađena u branik, jedinstveno obilježava i određuje šarm novog modela Peugeot 508.

I unutrašnjost je izmijenjena. Instrumentna ploča sad sadrži 7’’ dodirni ekran, kojim se na vrlo intuitivan način upravlja većinom funkcija vozila. Zbog toga središnja ploča sadrži manje gumba. Upravljač je ipak ostao istih dimenzija, a nije kao u modelima 208 i 308 radikalno smanjen.

Sa novom 508-icom Peugeot uvodi novi Euro 6 turbobenzinski motor: 1,6-litreni THP sa 165 KS (zamjenjuje stari THP sa 156 KS), koji dolazi sa 6-brzinskim ručnim ili 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Svi dizelski motori imaju štedljivu BlueHDI oznaku, 2-litreni motor sa 150 KS ispušta samo 105 g/km CO2, što odgovara potrošnji od oko 4 l/100 km.

Model RXH sa jedinstvenom Hybrid4 tehnologijom i dalje je spoj 2-litrenog dizelaša sa 163 KS i elektromotora sa 37 KS. Hibrid sada dolazi i u limuzinskoj, a ne samo karavanskoj izvedbi.

>> FOTO Dovoljno zabavan za vožnju, ali i poslovan za ozbiljan dojam

>> 508 - u svakom pogledu dostojan prethodnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije