Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO ZBOG SIGURNOSTI

Jesu li spremne za promjenu? Evo kada je vrijeme za nove metlice brisača na autu

brisači
Pixabay
15.10.2021.
u 10:09

Sunčeva svjetlost i atmosfera toliko mijenjaju materijal da on postaje tvrđi i gubi svojstva. Odnosno, metlice više neće jednako dobro čistiti staklo kao kad su novije

S dolaskom hladnijeg vremena, intenzitet korištenja brisača na automobilima se povećava pa je dobro znati kolika je valjanost metlica na brisačima.

Naime, stručnjaci iz Njemačkog autokluca (ADAC) istraživanjem su došli do podatka da su bez obzira na intenzitet korištenja brisača, metlice zrele za promjenu nakon 24 mjeseca.

Sunčeva svjetlost i atmosfera toliko mijenjaju materijal da on postaje tvrđi i gubi svojstva. Odnosno, metlice više neće jednako dobro čistiti staklo kao kad su novije, piše Revija HAK.

Stoga je potrebno mijenjati metlice na brisačima redovito jer su one važan sigurnosni dio opreme vašeg vozila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije