Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeep Renegade Trailhawk 2,0 Mjet

Osim asfalta sposoban i za teške terenske zahtjeve

Jeep
08.03.2015.
u 21:15

4x4 sustav na Trailhawk modelu ima i opciju Rock za bolje prianjanje kotača na zahtjevnim podlogama

Jeep je donio osvježenje u segment manjih SUV modela gdje je njihov odmetnik (eng. renegade) uveo neke nove dizajnerske, ali i tehničke novine te napredan 4x4 pogon.

Pogon na sva četiri kotača dolazi do posebnog izražaja kod izvedbe Trailhawk. Obilježen je oznakom 'Trail Rated' koja navodi da je to model pripremljen za visoke zahtjeve i na terenu, a gdje mu je od pomoći Selec-Terrain 4X4 s pet raspoloživih postavki (četiri kod ostalih modela). Pored automatskog moda, odnosno onog za snijeg, pijesak i blato tu je i Rock (stijene) za bolju trakciju i prianjanje kotača. On automatski uključuje blokadu stražnjeg diferencijala i raspoređuje moment između dvije osovine. Tu je i neovisni ovjes koji omogućuje okomiti hod kotača do 205 mm i razmak podnice od tla do 210 mm. Time su došli i do izvrsnog pristupnog kuta od 30 stupnjeva. Za pogon rabi 2,0 turbodizelski motor od 170 KS, upregnut s novim 9-stupanjskim automatskim mjenjačem gdje Jeep ponovno radi iskorak ispred konkurencije. U Rock modu tu je vrlo nizak prijenosni omjer koji omogućava veliku iskoristivost. Uz pogon na sva četiri kotač i prometnice prekrivene snijegom, potrošnja nešto viša od sedam litra svakako je prihvatljiva.

Testni model krasi crvena Colorado boja, crni krov i dio haube, a tu je i već spomenuti 'Trail Rated' znak. Udobna sjedala ukrašena su ušivenim Trailhawk natpisom, a ne bi bilo zgorega kad bi ponudili i nešto veći od 5-inčnog zaslona audio uređaja. Trailhawk starta sa 294.479 kn, a uz dodatnu opremu testni primjerak stoji 305.450 kn.

>> Pravi tradicionalni Jeep u gradskoj izvedbi

>> Grubijan dizelskog srca - novi Jeep naginje luksuznom životu

Ključne riječi

Komentara 2

KS
krao_sam
05:54 09.03.2015.

gledano s boka,isti duster.

KS
krao_sam
05:54 09.03.2015.

gledano s boka,isti duster.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije