Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Jednostavno je, samo napravite ovo i vaš će dizelaš upaliti po svim vremenskim uvjetima

Kombinacija niskih temperatura, hladnoće, leda i snijega donosi situacije koje bismo rado izbjegli, a jedna od takvih je jutarnje čišćenje i odmrzavanje stakala ili pak slučaj kada automobil nakon dva dana stajanja ne želi upaliti
22. prosinca 2020. u 08:45 16861 prikaza
Inin Eurodizel Arktik
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/2

Oblačno, tmurno i maglovito vrijeme te prvi snijeg najavili su i kalendarski početak najhladnijeg godišnjeg doba pa se treba pripremiti za sve nedaće koje donose niske temperature. Jedna od njih je i vožnja po zimskim uvjetima pa vozilo treba dobro pripremiti jer se inače lako može dogoditi da vas negdje ostavi ili da ga uopće ne možete pokrenuti.

Samo zamislite rano jutro, temperatura zraka niska, sjedate u automobil, okrećete ključ i čuje se samo verglanje. Zbog toga je prva stvar koju trebate napraviti natočiti kvalitetno gorivo u spremnik, pogotovo kod dizelskih motora. Naime, dizelsko gorivo je osjetljivije na niske temperature jer se parafin u nafti na niskim temperaturama počinje kristalizirati. Takvo gorivo postaje gušće, teže prolazi kroz sustav za ubrizgavanje goriva, filtere i na kraju krajeva otežava ili posve onemogućava paljenje motora.

Toga su svjesne i naftne kompanije pa za vrijeme zimskog perioda dizelskim gorivima dodaju posebne aditive koje jamče iznimna niskotemperaturna svojstva. Jedno od njih je i Inin Eurodizel Arktik razvijeno od visokovrijednih komponenti koje kombinacijom točke filtrabilnosti najviše -30 °C i točke zamućenja najviše -10 °C osigurava miran start i neometan rad motora i u najizazovnijim zimskim uvjetima. Njegovim korištenjem izbjeći ćete rizik od smrzavanja goriva u motoru, te posljedično ozbiljnih i skupih kvarova.

Inin Eurodizel Arktik | Autor : Zaigrajte novu nagradnu igru „INA nagrade tope minuse“! Više informacija potražite na www.ina.hr

Osim toga, oni koji u razdoblju od 14. prosinca 2020. do 14. veljače 2021. posjete bilo koje Inino maloprodajno mjesto te natoče Eurodizel Arktik, Class Plus goriva, ostala goriva iz Inine ponude, kao i ako kupe nešto iz asortimana robe široke potrošnje ili ponude Fresh Cornera u ukupnoj vrijednosti računa od 250 ili više kuna, mogu se prijaviti na nagradnu igru „INA nagrade tope minuse“ i osvojiti zalihu goriva za iduće tri godine. Na nagradnu igru se kupci mogu prijaviti SMS porukom s ključnom riječi INA, brojem računa, svojim imenom, prezimenom i adresom (ulica, mjesto i poštanski broj) na broj 60010 (2,40 kn/SMS) te sačuvati račun. Od ove godine, prijaviti se može i ispunjavanjem potrebnih podataka putem obrasca na stranici www.ina.hr gdje se može pronaći i više informacija o nagradnoj igri. Dodatno, za članove programa INA Loyalty kompanija je pripremila posebnu pogodnost. INA svim kupcima koji natoče 35 litara Eurodizel Arktik goriva daje popust od 10 lipa po litri na kupnju ovog kvalitetnog goriva. Akcija traje do kraja zimske sezone, odnosno do 20. veljače 2021. godine.

Sadržaj nastao u suradnji s INA, d.d.

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade